Nuori nainen kuvattiin prisman kanssa oranssilla taustalla

Muotokuvan nostaminen normaalitasolta näyttäväksi ei todellakaan vaadi loitsuja ja taikatemppuja kuvankäsittelyssä. Tässä lisättiin vain hivenen kontrastia. 

© Digikuva

Uusi lehti: Suuri muotokuvateema ja ainutlaatuinen valokuvausprojekti

Digikuvassa 12/2021 on suuri opas, jonka avulla voit ottaa ainutlaatuisia muotokuvia. Mukana on myös vaikuttavan maailmanlaajuisen valokuvausprojektin tehneen valokuvaajan haastattelu. Lisäksi ohjeet oman valonhajottimen tekemiseen.

torstai 29. heinäkuuta 2021 teksti S. Winter

Hyvässä muotokuvassa on kyse paljosta muustakin kuin mallin parhaiden puolien ikuistamisesta. Kuvan pitäisi heijastaa kuvattavan persoonallisuutta. Mitä kekseliäämmin se tehdään, sitä ainutlaatuisempia muotokuvia syntyy. 

Jos kuvista tuntuu puuttuvan vaihtelua, mutta ideoista on pulaa, kerromme vinkkimme Digikuvan numerossa 12/2021. Näytämme, miten kolmella luovalla tavalla voidaan ottaa kiintoisia muotokuvia, jotka erottuvat edukseen. 

Annamme konkreettisia ohjeita kuvausasetelmasta, kameran asetuksista ja mahdollisista lisävarusteista. Lisäksi kerromme, miten meillä itsellämme sujui, kun kokeilimme kuvaustapoja. 

Käytimme yhtä kameraa, yhtä objektiivia ja yhtä mallia, jotta kaikki voivat seurata ohjeita. 

> Lue myös: 5 vinkkiä hyviin muotokuviin

Valokuvaaja kuvaa nuorta naismallia pitäen prismaa kameran edessä

Prismalla syntyy täysin ainutlaatuisia kuvia. Sen vaikutus muuttuu sitä mukaa, kuin sitä käännetään ja kierretään. 

© Digikuva

Valokuvaaja dokumentoi elämän suurimman tabun

Tanskalainen valokuvaaja Klaus Bo sai 12 vuotta sitten idean aivan erityiseen valokuvausprojektiin. Hän halusi dokumentoida, miten eri kansat hyvästelevät rakkaansa, kun he lähtevät ajasta ikuisuuteen.

Sen jälkeen Dead and Alive -projekti on vienyt hänet moniin vaikeapääsyisiin paikkoihin ympäri maailmaa. Hän on ottanut noin 150 000 kuvaa hautajaisista ja polttohautauksista, mutta myös muista uskomattomista rituaaleista, kuten vainajien kuvauksista. 

Digikuvan numerosta 12/2021 voit lukea rohkean ja aiheelleen omistautuneen valokuvaajan suurhaastattelun. Hän kertoo sekä auton että kesämökin myymisestä, jotta pystyi rahoittamaan suuren projektinsa. Saamme myös kuulla, miten hän pääsi näkemään muumioituneen ruumiin riisumisen ja miten hän sai voodoohenkien vihat niskaansa.

Hautausmaa Israelissa

Palkittu reportaasikuvaaja Klaus Bo on matkustellut ympäri viittä maanosaa dokumentoimassa kamerallaan kuolemanrituaaleja eri puolilla maailmaa. 

© Klaus Bo

Tee salamalle lisävaruste

Ulkoista salamaa voi olla vaikea käyttää muotokuvaukseen, koska sen valo on voimakasta ja suuntautunutta. Jos käytössä on kuitenkin ns. valonhajotin, valosta tulee huomattavasti pehmeämpää.

Sellainen voi kuitenkin maksaa viitisenkymmentä euroa. Entä jos sille ei sitten olekaan käyttöä? Nyt siihen on varaa. Näytämme Digikuvan numerossa 12/2021, miten valonhajottimesta tehdään omatekoinen versio! Se vaatii vain vähän tarpeita ja voi parantaa tuloksia merkittävästi. 

> Lue myös: Suuri salamasanasto – tutustu tärkeimpiin käsitteisiin täällä 

Tämä kaikki myös Digikuvan numerossa 12/2021

  • Uutisia uusimmista kameroista, objektiiveista, puhelimista, laiteohjelmistoista, ohjelmistoista jne.
  • Vinkkejä upeaan videoääneen.
  • Lukijakuvat: Valitsemme lukijoiden lähettämistä kuvista parhaat.
  • Kurssit: Kaiva sävyjä esiin muotokuvasta Lightroomissa ja luo Photoshopilla vaikutelma pitkästä valotusajasta.
  • Arvostelut: Sigma 35mm F1.4, Fujifilm XF 70-300mm F4-5.6, Godox Tubelight TL60, Insta360 GO2, Acer ENDURO Urban N3 Notebook. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!