Ei ole ihme, että revontuliin on kautta aikain liitetty myyttejä.
Aaltoilevissa vihreissä kuvioissa on jotain arvoituksellista – monesti se antaa odottaa itseään mutta voi kadota yhtä nopeasti kuin ilmestyikin.
Pakkaa reppuun laajakulma, vara-akku ja lämmin villapaita, koska revontulikausi on jo alkanut. Me valmistamme sinut kuvaamiseen.
Digikuvan numerossa 16 kerromme, kuinka löytyy oikea kuvausajankohta ja -paikka. Opastamme myös valitsemaan oikeat varusteet.
> Lue myös: 3 vinkkiä revontulten kuvaamiseen
Huippuluokan luotokuvia vedessä ja maalla

Staffan Widstrand on kuvannut kotkia monta vuotta. Tässä kuvassa kotka syöksyy nappaamaan kalaan.
© Staffan WidstrandDigikuvan numerossa 16/2020 ovat haastateltavina Staffan Widstrand ja Magnus Lundgren, joilla on missio: osoittaa luonnonsuojelun merkitys kauniilla kuvilla ja hyvillä tarinoilla.
Se onnistui valokuvahankkeella Wild Wonders of Europe, josta on kasvanut maailmankuulu projekti, joka on vuosien varrella vienyt kuvaajakaksikon lähelle nälkäisiä karhuja ja voimakkaita pyörteitä.
> Lue myös: 5 luonnonkaunista kuvauspaikkaa Pohjolassa
Ruotsalaiset Staffan Widstrand ja Magnus Lundgren ovat erityisalojensa johtavia luontokuvaajia – Widstrand kuvaa maalla ja Lundgren vedessä.
He ovat voittaneet lukuisia arvostettuja palkintoja, mukaan lukien Wildlife Photographer of the Year, ja heidän kuviaan on ollut esillä muun muassa National Geographicissa, The Guardianissa, Der Spiegelissä ja El Paísissa.
> Lue myös: xx Ovela ja ketterä – näin kuvaat ketun
Digikuvan numerossa 16/2020 lisäksi
- Opas: näin otetaan ja käsitellään värikkäitä kuvia savupatsaista
- Näin he pääsivät maailmankartalle: valokuvauksen historia suuria nimiä
-
Vastauksia lukijoiden kysymyksiin Kirjelaatikossa.
-
Arvioitavina aina uusimmat kuvaustuotteet Välineoppaassa.
Lisäksi lukijakuvia, uutisia ja muuta valokuvausaiheisia juttuja.