teeri

Smeets kuvaa usein teeriä aivan maan tasalta. Hän tukee usein teleobjektiivin kämmeneen tai reppuunsa, jotta kuvasta tulisi terävä.

© Floris Smeets

Uusi numero: haastattelussa yksi Pohjolan parhaista luontokuvaajista

Digikuvan numerossa 7/2021 kerromme hollantilaisvalokuvaaja Floris Smeetsistä, joka ihastui Norjan luontoon. Katso Smeetsin upeita luonto- ja eläinvalokuvia ja lue, mikä tekee Norjasta Smeetsin kuvausparatiisin. Lisäksi kerromme, kuinka otetaan hyviä kuvia auringonlaskuista ja kuinka valokuvien värejä voimistetaan.

torstai 22. huhtikuuta 2021 teksti Redaktionen

Digikuvan numerossa 7/2021 kerromme hollantilaisvalokuvaaja Floris Smeetsistä, joka tuli Norjaan opiskelun takia. Hän rakastui välittömästi villiin luontoon ja päätti asettua maahan.

Hän haluaa viettää useita tunteja päivässä vatsallaan maaten, ja neljä vuotta on yrittänyt saada kuvan samasta petoeläimestä.

Voisi helposti luulla, että kaikki ammattimaiset luontokuvaajat matkustavat valtavasti, mutta Smeetsille Norjassa on kaikki tarvittava.

Itse asiassa jotkut hänen suosikkikohteistaan, teeret ja metsot, elävät muutaman minuutin päässä hänen kodistaan, joka ​​pienessä Desetin kylässä noin 200 km päässä Oslosta.

teeri

Kaksi taistelevaa teertä kuvattiin 1/1600 sekunnin valotusajalla ja seurantatarkennuksella.

© Floris Smeets

10 värikästä vinkkiä elävämpiin kuviin

Useimmat valokuvaajat ovat olleet tilanteessa, jossa kohde on henkeäsalpaava ja väri on voimakkaan syvä – mutta kamera toistaa vivahteet täysin väärin.

Jos jaat kuvauksen kolmeen vaiheeseen ja noudatat yksinkertaisia ​​vinkkejä, vältät tylsät kuvat.

Näytämme, kuinka valokuvista saadaan eloa vahvistamalla värejä. Avainsanoja ovat värikylläisyys, kuvatyylit, HDR, ja lisäksi annamme kuvankäsittelyvinkkejä, joilla saadaan kuvista värikkäämpiä.

värikkäitä taloja Ganges

Kuvien värikylläisyyttä voidaan säätää jo kameran asetuksilla.

© Shutterstock

Ytyä auringonlaskukuviin

Esittelemme myös parhaita lukijoiden lähettämiä auringonlaskukuvia. Annamme hyviä neuvoja siihen, mitä niissä voitaisiin optimoida ja tehdä eri tavalla ja mikä taas toimii hyvin.

Kerromme, mikä joissain kuvissa on mennyt pieleen, ja kuinka päästä saada mieleenpainuvia ja jännittäviä kuvia päivänvalon viimeisistä säteistä.

auringonlasku meri

Saamme toimitukseen paljon kuvia auringonlaskuista – se lieneekin lukijoidemme suosituin kuvausaihe. Katsomme tarkemmin joitain kuvia ja annamme hyviä neuvoja.

© Shutterstock

Digikuvan numerossa 7/2021 lisäksi

  • Uutisia: kaikki Canon EOS M50 Mark II:sta ja DJI:n uudestas FPV-droonista.
  • Tee-se-itse-kuvaaja: Selitämme, kuinka tehdään monivalotuksia ulkoisella salamalla.
  • LukijakuviaEsittelemme parhaat lukijoiden lähettämät valokuvat.
  • KurssejaNäytämme, kuinka saadaan voimaa auringonlaskuun Photoshopilla.
  • Tuotearvioita: muun muassa Samsung Galaxy S21 Ultra 5G sekä kiinnostava laajakulmaobjektiivi – Laowa FF II 14mm F4.0 C&D-Dreamer.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!