Roskiin heijastettu muotokuva

Kadulle paiskatuista roskista voi tehdä valokuvataidetta. Uudessa Digikuvassa esitellään hauskoja kuvaprojekteja, joista voit saada ideoita.

© Philippe Echaroux

Uusi numero: hauskoja kuvaprojekteja, joita et ole vielä kokeillut

Digikuvan uudessa numerossa esittelemme kolme kuvausprojektia, jollaisia et takuulla ole koskaan tehnyt. Lisäksi näytämme, kuinka voit ottaa vaikuttavia suurkaupunkikuvia.

tiistai 27. maaliskuuta 2018 teksti Sarah Marie Winther

Philippe Echaroux halusi muistuttaa ihmisiä siitä, että roskaaminen on kiellettyä. Mutta ympäristöasioista muistutetaan niin usein, etteivät monet enää pane niitä merkille. 

Niinpä tämä ranskalainen valokuvaaja ja katutaiteilija keksi jotain aivan muuta. 

Ympäristöaktivisti valokuvaa roskia ja ihmisiä

Echaroux otti ensin muotokuvia satunnaisista Los Angelesin kaduilla kohtaamistaan ihmisistä. Sitten hän lähti etsimään sopivia paperiroskia. 

Hän liimasi ne yhteen eräänlaisiksi valkokankaiksi ja ripusti ne roikkumaan ilmaan tunnetuille näköalapaikoille Los Angelesissa. Sitten hän heijasti videotykillä muotokuvan roskista koottuun valkokankaaseen.

Lopuksi hän kuvasi kokonaisuuden. Näin syntyi varsin omintakeinen näyttelykokonaisuus, ja Philippe Echaroux onkin saanut runsaasti yhteydenottoja eri medioilta, jotka halusivat joko julkaista kuvat tai tehdä muuten yhteistyötä. Hän siis sai levitettyä viestiänsä eteenpäin. 

Projektin nimi on After the Dream, ja lisäksi voit lukea muista projekteista, joissa on käytetty mm. vanhoja hillopurkkeja ja ruutia. 

Miehen muotokuva heijastettuna roskavalkokankaalle näköalapaikalla Los Angelesissa

Philippe Echaroux seisoi videotykin takana kuvatessaan roskamuotokuvia. Roskista koottu eräänlainen valkokangas roikkui metrin korkeudella maasta. 

© Philippe Echaroux

Lisäksi tässä lehdessäl:

  • Haastateltavana legendaarinen kuvajournalisti Pete Souza, joka seurasi Barack Obamaa ja Valkoisen talon elämää kahdeksan vuoden ajan.
  • Suuropas valloittavien suurkaupunkikuvien ottamiseen, piditpä sitten sci fi -tunnelmasta, heijastuksista tai vauhtiraidoista. 
  • Suuressa testissä parhaat objektiivit laajoihin maisemiin.
  • Objektiivioppaassa esittelyvuorossa lyhyt tele – ja toimituksemme objektiivisuositukset eri kameroille.
  • Vastauksia muutamiin noloihin kysymyksiin, joita et kehtaisi esittää.
  • Kursseissa yhdistämme useampia kuvia yhdeksi valokuvaksi, poistamme utua kuvista, joissa näkyy suuria etäisyyksiä sekä muutamme päivän yöksi.
  • Kirjelaatikko: Miten käytetään histogrammia?
  • Arvioitavana mm. Nikonin uusi 70–300 mm sekä neuvoja automaattitarkennuksen käyttöön, syitä raakatiedostojen kuvaamiseen ja ohjeita kameran huoltamiseen.
  • Juttu Oscar-selfiestä, joka löi ennätykset.
  • Uutisia, lukijakuvia kuukauden ammattilaiskuva. 

Muistathan, että tilaajana voit katsella testikuvia sekä videoita kuvauksesta ja kuvankäsittelystä sekä käyttää esiasetuksia ja makroja sekä nauttia muista tilaajaeduista Etunurkassa.

Hyviä lukuhetkiä!

Tilaa Digikuva, niin voit lukea lehteä mobiililaitteilla Wype-sovelluksen kautta. Samalla pääset lukemaan Digikuvan viisi uusinta numeroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!