Ketunpoikasia auringonvalossa

Morten Hilmer on valokuvannut niin napakettuja kuin karhujakin. Lue lisää aiheesta ja katso, miten itse voisit päästä kuvaamaan petoeläimiä.

© Morten Hilmer

Uusi numero: kuvajahdissa Pohjolan petojen jäljillä

Lue vinkit Pohjolan petojen kuvaamiseen, tapaa National Geographic -kuvaaja Sisse Brimberg ja katso, kuinka omaperäisiä valokuvia voidaan saada aikaan kristallien ja prismojen avulla – Digikuvan uusimmasta numerosta.

keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Sinun ei tarvitse maata viikkotolkulla piilokojussa kalliiden teleobjektiivien kanssa, jotta saisit hyviä petokuvia.

Jos tiedät, missä ja mihin aikoihin eri petoja liikkuu, ja kuinka arkoja ne ovat, sinulla on varsin hyvät mahdollisuudet saada tähtäimeen kettu, susi tai haukka.

Jos olet rohkea ja myös kärsivällinen, voit  saatat päästä kuvausetäisyydelle myös karhusta.

Digikuvan numerossa 4/2018 luontokuvaaja Morten Hilmer kertoo omista kokemuksistaan, mitä tulee Pohjolan petoeläimiin. Hän kertoo, kuinka lähelle mitäkin lajia hän on päässyt, ja millä kamera-asetuksilla voi päästä mahdollisimman hyviin lopputuloksiin.

Luovasti lasien avulla

Lasinpalanen voi kääntää valokuvan perspektiivin päälaelleen sekä tuoda ainutlaatuista ja taiteellista otetta kuviin.

Digikuvan uusimmasta numerosta saat ohjeet ja esimerkit siihen, miten on hyvä lähteä kokeilemaan erilaisten heijastusten, kaledoskooppikuvioiden, sateenkaarivalaistusten ja perspektiivivääristymisen kanssa.

Kuva nuoresta naisesta valkoisessa mekossa
Heijastuksia

Lasinpalanen voi tuoda ainutlaatuista, taiteellista otetta kuviin, kuten tästä hää- ja muotokuvaaja Leigh Burnetteen kuvasta nähdään.

© Leigh Burnette

Digikuvan numerossa 4/2018 myös:

  • Haastateltavana National Geographic -valokuvaaja Sisse Brimberg, joka on matkustellut eri puolilla maailmaa kameroineen ja kuvannut vieraita kulttuureja, ihmisiä ja maisemia. Esimakua haastattelusta.
  • Perusteellinen opas, jonka avulla voit saada hyviä muoto-, maisema-, tilanne- ja makrokuvia sekä terävöitysvinkkejä kuvankäsittelyyn.
  • Suurtestissä tilavat kuvausreput pitemmälle reissulle.
  • Kuvankäsittelykursseja, joiden avulla opit mm. korostamaan tiettyjä värejä, poistamaan häiritseviä värejä ja elävöittämään vanhoja, haalistuneita valokuvia.
  • Opas varmuuskopiointiin kuvaajatyypin mukaan.
  • Tuotearviot, uutiset, kirjelaatikko, lukijakuvia jne.
  • Asiakasnumerolla tai irtonumerokoodilla pääset myös nauttimaan digitaalisesta sisällöstä kuten videokursseista ja opasartikkeleista Etunurkassa.
Digikuvan numero 4/2018

Hyviä lukuhetkiä!

Tilaa Digikuva niin voit lukea lehteä mobiililaitteilla Wype-sovelluksen kautta. Samalla pääset lukemaan Digikuvan viisi uusinta numeroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!