Vuoristomaisema yksinäisine puineen ja peilityynine järvineen

Pitkät suljinajat, erilaiset kuvakompositiot ja suotimet – maisemakuviin voi saada mielenkiintoa monella tavalla. Lue opas uudesta Digikuvasta.

© Shutterstock

Uusi numero: maisemakuvausopas sekä hauskoja kuvia kotikonstein

Digikuvan uudessa numerossa opastamme sinut maisemakuvauksen kolmen osaamistason läpi, ja samalla käydään läpi tarvittavat kamera-asetukset, kuvausvälineet ja sommittelu.

torstai 8. maaliskuuta 2018 teksti Sarah Marie Winther

Oletko koskaan katsellut ottamiasi maisemakuvia ja miettinyt, että ne eivät oikein vastaa sitä kaunista luontoa, jossa olit kuvaushetkellä? 

On tosiasia, että paraskaan kamera ei kykene vangitsemaan kaikkia värisävyjä ja yksityiskohtia, jotka ihmissilmä näkee. Mutta oikeilla välineillä, asetuksilla ja sommittelulla voidaan päästä lähelle koettua. 

Digikuvan numerossa 5 näytämme, miten kameraa ja laajakulmaobjektiivia käytetään niin, että hyviä luontokuvia syntyy.

Joki ja metsää vuoristomaisemassa

Sopivalla polttovälillä ja himmenninaukolla voidaan voidaan ikuistaa luonnon mahtavuus – ja tähän pystyy myös harrastajakuvaaja. 

© Shutterstock

Voit myös lukea vedenalaiskuvaaja Alexander Mustardista, joka on tuijottanut haita silmästä silmään, sukeltanut laivojen hylkyihin Jordaniassa ja saanut erikoisvalmisteisen sukeltajan auton Nissanilta. 

Digikuvan numerossa 5/2018 myös:

  • Testissä ovat vertailtavina seitsemän markkinoiden kuuminta, järjestelmäkameran veroista kompaktikameraa , jotka mahtuvat taskuun.
  • Kymmenen kotikonstia leikkimieliselle kuvaajalle.
  • Suuri makrokuvausopas, joka samalla perehdyttää makro-objektiiveihin.
  • Juttu kuuluisasta kuvasta ja siinä nähtävästä miehestä, joka ensimmäisenä ihmisenä käveli avaruudessa.
  • Arvioitavana mm. Sony A7R III sekä vastauksia lukijoiden kysymyksiin Kuun kuvaamisesta, valkotasapainosta ja Lightroomista. 
  • Kursseissa tehdään mm. nostalginen erikoistehoste, vauhtiviivoja sekä parannellaan muotokuvaa.
  • Lisäksi on luvassa mm. uutisia ja lukijakuvat.

Muista, tilaajana käytössäsi ovat kuvaus- ja kuvankäsittelyaiheiset videot, testikuvat, esiasetukset, makrot ja koko muu Etunurkan sisältö.

Hyviä lukuhetkiä!

Tilaa Digikuva, niin voit lukea lehteä mobiililaitteilla Wype-sovelluksen kautta. Samalla pääset lukemaan Digikuvan viisi uusinta numeroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!