Voimalinjojen torneista futuristisiksi roboteiksi. Lue uudesta Digikuvasta, kuinka tylsät paikat voi muuttaa kiehtoviksi valokuviksi.

© Shutterstock

Uusi numero: näin tehdään rumasta kaunista ja ikuistetaan nelijalkaisia ystäviä

Tylsätkin paikat voidaan muuttaa kiehtoviksi valokuviksi, kun niitä kuvataan sopivassa valossa, sopivasta perspektiivistä ja sopivan linssin läpi. Lue uudesta Digikuvasta, kuinka tämä tehdään, ja miten lemmikkieläimiä kannattaa kuvata.

keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Korkeajännitetorneja on vaikea nähdä kiinnostavina kuvauskohteina, kun ajaa niiden ohi.

Kannattaa kuitenkin pysäyttää auto ja katsoa niitä tarkemmin. 

Pistä valokuvaushattu päähän, niin voit nähdä mastot geometrisina muotoina ja linjoina, joita on pian päästävä kuvaamaan. 

Sinun ei tarvitse edes odottaa pimeää, kuten tämän jutun kuvassa, sillä voit saada niistä kiinnostavia kuvia myös päivänvalossa – pilviselläkin säällä. Voit myös muuntaa kuvan mustavalkoiseksi, jolloin sen muodot ja linjat vain korostuvat. 

Ruma kauniiksi kameralla

Digikuvan uusimmassa numerossa on tarjolla neuvoja muun muassa siihen, kuinka muutaman yksinkertaisen, tarinankerronnallisen ja parin teknisen kikan avulla voidaan saada mielenkiintoisia kuvia, jotka herättävät katsojan uteliaisuuden, vaikka itse kuvauskohteet vaikuttavat aluksi tylsiltä ja ikäviltä. 

Valokuvassa korkeajännitemasto alhaaltapäin kuvattuna
© Shutterstock

Tällaisen kuvan ottaminen ei ole vaikeaa – ja niin kauan kuin pysyt maan pinnalla, vieläpä sopivan välimatkan päässä korkeajännitemastoista, se ei ole myöskään vaarallista. Tarkista etukäteen, saako maston alle mennä.

Digikuvan uusimmassa numerossa myös:

  • Suuressa haastattelussa valokuvaajatähti Vincent Laforet, joka ottaa henkeäsalpaavia kuvia kilometrien korkeuksista.
  • 15 niksiä nelijalkaisten ystävien kuvaamiseen. Jutussa on neuvoja mm. sommitteluun, valonkäyttöön ja ja kamera-asetuksiin, kun kohteena on lemmikkieläin. 
  • Inspiroiva ja opettavainen reportaasi kuvauskierrokselta lukijamme kanssa. Siinä kerromme kuvaamisen haasteista, opetuksista ja lopputuloksista. 
  • Tuotearviossa esiteltävinä muiden muassa Canon SX740 HS, joka tarjoaa 960 mm taskukoossa, ja valovoimainen Sigma 105 mm F1.4, joka sopii muotokuvaukseen kuin valettu.
  • Kuusi sivua yksityiskohtaisia kuvankäsittelykursseja, joista yhdessä yhdistetään onnistunut ryhmäkuva monesta eri otoksesta.
  • Flowerpower-liikkeen historiaa 1960-luvulta.
  • Uutisia, lukijakuvia, tekniikkaoppaita ja niin edelleen. 

Digitaalista sisältöä Etunurkassa

Digikuvan tilaajana tai irtonumeron ostajana pääset käyttämään lehden verkkoympäristöä, Etunurkkaa, jossa on runsaasti videokursseja, kuvausoppaita, kuvankäsittelyn esiasetuksia, testikuvia ja niin edelleen.

Tällä kertaa pääset katselemaan myös uusimman tuotantokauden Seasons-videosarjastamme, jossa luontovalokuvaaja Morten Hilmer kuvaa petoeläimiä Kuhmossa. Muissa videoissa näytämme mm. sen, kuinka kameran suorakatselunäytön kautta kuvataan sekä sen, kuinka kuvan tausta voidaan vaihtaa Photoshopin avulla.

Tilaa Digikuva, niin voit lukea lehteä mobiililaitteilla Wype-sovelluksen kautta. Samalla pääset lukemaan Digikuvan kymmenen uusinta numeroa.

Samalla saat käyttöoikeuden Etunurkkaan, jossa on mm. satoja videokursseja valokuvauksesta ja kuvankäsittelystä.

Digikuvan numero 15/2018

Digikuvan numerossa 15/2018 on haastateltavana maailmankuulu valokuvaaja Vincent Laforet, joka ottaa henkeäsalpaavia kuvia kilometrien korkeuksista.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!