Uusi numero: opi lisää kameran käyttöä mm. lukemalla 10-sivuinen mustavalko-opas

Digikuvan uudessa numerossa kerromme, kuinka valokuvia voidaan kohentaa sopivilla harmaasävyillä. Esittelemme myös 12 valokuvaprojektia, jotka kehittävät sinua valokuvaajana, ja lisäksi mukaan mahtuu mm. tuotearvioita, uutisia ja kuvankäsittelykursseja.

perjantai 13. syyskuuta 2019

Harmaasävyillä voidaan saada aikaan erityislaatuisia valokuvia, ja Digikuvan numerossa 14/2019 perehdymme aiheeseen. 

Kymmensivuisessa oppaassa annamme kaikki vinkit, jotka on tiedettävä valokuvien viemiseksi uudelle tasolle mustavalkoisina. 

Kerromme mustavalkoisävyjen historiasta sekä siitä, kuinka kontrastien avulla voidaan luoda ainutlaatuisia maisemakuvia. Lisäksi näytämme, kuinka harmaasävyistä saadaan entistä vahvemmat kuvankäsittelyssä. 

Lopuksi annamme kolme haastetta, joiden avulla voit oppia lisää mustavalkokuvausta. 

> Lue myös: Kannattaa kokeilla mustavalkokuvausta

Tapaa autiotalokuvaaja

Britt Marie Byen kuvat hylätyistä taloista ovat ajatuksia herättäviä ja kiinnostavia. Tapasimme Byen ja kysyimme häneltä, kuinka kaikki alkoi ja miksi hänen viehtymyksensä hylättyjä autiotaloja kohtaan on niin suuri. 

Byen haastattelu siis Digikuvan numerossa 14/2019. 

> Lue myös Byen kuvausvinkit. 

autiotalo ja linja-auto Norja

Tällaiset talot ovat yleensä liian ränsistyneitä Brittin makuun, mutta se, että talon vieressä oli vanha linja-auto muttei polkua mäelle, herätti hänen uteliaisuutensa. 

© Britt Marie Bye

Digikuvan numerossa 14/2019 lisäksi

  • 12 kivaa kuvausprojektia. Oletko esimerkiksi koettanut keskittyä vain yhteen väriin taikka löytää aakkosia muistuttavia kuvioita valokuviisi?  
  • Vinkkejä tylsien kuvien piristämiseen Lightroomilla. Uusi toimittajamme näyttää kyntensä parantelemalla pomojen kuvia sekä näyttämällä, kuinka temppu tehdään. 
  • Digikuvan parhaat kurssit. Nyt uudistettuina versioina. Opettelemme sumentamaan kuvan taustan ja etualan sekä tekemään hienon tehosteen kahdella kuvalla Photoshopissa. 
  • Uutisia, lukijakuvia, vastauksia lukijoiden kysymyksiin, tuotearvioita ja paljon muuta asiaa valokuvauksesta. 

Digikuva 14/2019
© Digikuva

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!