valojuovia tiellä
© Sarah Marie Winther / Digikuva

Uusi numero: suuri opas urbaaneihin yökuviin

Pimeyden laskeutussa kaupungin kauniit valot ja muodot tulevat esiin. Digikuvan numerossa 18/2020 näytämme, miten otetaan hienoja kuvia kaupungin pimeässä illassa. Esittelemme myös vuoden kameran ja muut vuoden parhaat valokuvaustuotteet.

maanantai 23. marraskuuta 2020 teksti Redaktionen

Ei ole mitään syytä hellittää kamerasta, kun päivä painuu mailleen. Moni kaupunki vasta herää todella henkiin tähän aikaan vuorokaudesta, kun katuvalot, neonkyltit, ikkunat ja muut valot syttyvät ja luovat ympärilleen värikkäitä heijasteita.

Päivällä näkymättömät muodot tulevat nyt esiin, ja muulloin huomaamattomista ohikulkijoista tulee nyt osa mielenkiintoista katukuvaa.

Eikä tarvitse huolehtia siitäkään, että valo muuttuisi yhtäkkiä, kuten päiväsaikaan saattaa käydä auringon liukuessa esiin pilviverhon takaa.

Digikuvan numerossa 18/2020 tarkastelemme kolmea mielenkiintoista näkökulmaa kaupungin valoihin illalla ja yöllä. Lähdimme jopa yöreissulle laajakulma, tele ja jalusta mukana kameralaukussa. Neljässä tunnissa onnistuimme saamaan rakennuksista kolme terävää kuvaa.

Lue koko juttu uudesta numerosta.

Moni rakennus näyttää paremmalta, kun valo heijastuu sitä ympäröivästä vedestä. Kuvaan saadaan enemmän valoa ja tasaisemmat heijasteet käyttämällä pitkää valotusaikaa

© Sarah Marie Winther / Digikuva

Vuoden kamera ja muut alan tuotteet

Vuosi on loppumassa, mikä tietää myös parhaiden kameroiden suurtestimme huipentumista.

Viiden testikierroksen jälkeen, testattuamme yhteensä 28 erihintaista kameraa, olemme päässeet finaaliin tämän vuoden parhaan kameran etsinnässä.

Kuvanlaatu on tietysti tärkeä tekijä, mutta myös monet muut kriteerit nousivat esiin, kun kyseessä on maksimaalinen kuvausnautinto.

Digikuvan numerossa 18/2020 tuomaristomme valitsee parhaan kameran viiden osatestivoittajan joukosta.

Nimeämme myös muut vuoden parhaat valokuvaustuotteet. Esittelemme suosikkimme ja ne tuotteet, joilla on hyvä hinta–laatu-suhde.

Digikuvan numerossa 18/2020 lisäksi

  • Suuressa haastattelussa kokenut urheilukuvaaja Alexander Hassenstein
  • Monia kuvankäsittelykursseja 
  • 10 vinkkiä kauniin bokehin luomiseen 
  • Kirjelaatikko
  • Uutisia, lukijakuvia ja tuotearvioita 
  • Digikuva nörtteilee: kuvatyylit

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!