sininen hetki


© Shutterstock

Uusi numero: tapaa tähtientekijä ja hyödynnä päivän paras valo

Digikuvan numerossa 15 näytämme, kuinka otetaan upeita kuvia sinisen hetken aikaan, ja lisäksi voit lukea tanskalaisesta tähtikuvaajasta Andreas Houmannista, jonka ura nousi muutamassa vuodessa kuin komeetta.

keskiviikko 23. syyskuuta 2020 teksti Sarah Marie Winther

Kun aurinko on hiukan taivaanrannan alapuolella, katoavat päivänvalon lämpimät sävyt ja sinisen sävyt muuttuvat hallitseviksi. Herkkä viileä valo hellii varsinkin maisemakuvia, ja sitä voidaan käyttää myös kaupunkeja kuvattaessa. Silloin sinisen sävyt sekoittuvat keinovalon lämpimimpiin sävyihin.

Ajankohtaa sanotaan siniseksi hetkeksi. Vaikka hetki tarkoitti alun perin tuntia, sitä ei pidä ottaa aivan kirjaimellisesti, koska aika on meillä Suomessa hieman pitempi kuin yksi tunti.

Digikuvan numerossa 15 kerromme sinisen hetken kuvaamisesta, kuvasommittelusta sekä kamera-asetuksista, joilla päästään parhaaseen lopputulokseen.

Lue myös: 5 vinkkiä, joilla auringonlaskukuvista tulee parempia

Hae inspiraatiota omaan kuvaamiseesi

Lars Ulrich Metallica

Nuori tanskalaiskuvaaja Andreas Houmann valmistautuu perusteellisesti muotokuvaussessioihinsa. Tässä kuvassa on Lars Ulrich Metallica-yhtyeestä.

© Andreas Houmann

Haastattelimme valokuvaaja Andreas Houmannia, joka vielä muutama vuosi sitten oli tuntematon nimi mutta joka nykyään kuvaa lehtien kansia ja mainoksia suurille kansainvälisille yrityksille. Haastattelu antaa ideoita ja inspiraatiota aktiiviharrastajille. 

Lue myös: Sopivat kamera-asetukset muotokuvauksiin

Uusimmassa numerossa on myös opas käsisäädöillä kuvaamiseen. Oikein käytettynä se voi tuottaa paljon parempia kuvia kuin vihreä auto-painike. 

Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

Digikuvan numerossa 15/2020 lisäksi:

  • 10 vinkkiä työnkulun kehittämiseen Lightroomilla
  • Digikuva nörtteilee: Kuvausohjelman valinta
  • Vastauksia lukijoiden kysymyksiin Kirjelaatikossa
  • Uutisia, lukijakuvia, tuotearvioita ja paljon muuta valokuvauksesta

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!