Hyönteinen makrokuvassa
Ennennäkemätöntä terävyyttä

Valokuvaaja Levon Biss tunnetaan jättimäisistä makrokuvistaan, jotka ovat teräviä kautta linjan. Lue haastattelu uudesta Digikuvasta ja opi lisää.

© Levon Biss

Uusi numero: uskomattomia makrokuvia, 10 parasta älypuhelinta ja värikkäitä talvikuvia

Lue makrovalokuvaaja Levon Bissin tarina ja opi häneltä kuvaustekniikoita. Katso myös, mitkä ovat markkinoiden parhaat kännykkäkamerat juuri nyt. Kerromme myös, kuinka syntyy alle 500 euron kotistudio. Kaikki uudessa Digikuvassa.

tiistai 30. tammikuuta 2018 teksti Louise Hagemann

Digikuvan tuorein haastateltava ryhtyi makrokuvaajaksi nähtyään oman poikansa sisälle tuoman koppakuoriaisen. 

42-vuotias englantilainen valokuvaaja Levon Biss tunnetaan ainutlaatuisista ja valtavan kokoisista värikkäiden hyönteisten makrokuvista. Neulojen, mikroskooppien objektiivien ja erityisen kuvauslaitteen kanssa kului kolme vuotta, jotta pikkuruisista eläimistä saatiin ennennäkemättömän tarkkoja kuvia. 

Jokaisesta hyönteisestä kuvataan noin 30 erillistä osiota, ja Biss ottaa jokaisesta ötökän osasta noin 600–700 kuvaa. Lopullinen kuva on yhdistelmä noin 8 000 näppäyksestä, ja kuvatiedostot paisuvat jopa kuuden gigatavun kokoisiksi. 

Etunurkassa on video Levon Bissin makroprojekteista.

Digikuvan numero 3/2018 haastattelussa Biss kertoo työstään – aina siitä saakka, kun hän katsoi koppakuoriaista poikansa leikkimikroskoopista siihen, kun hän lainasi vanhoja pölyisiä hyönteisiä Oxford University Museum of Natural History -museosta näyttääkseen ne koko maailmalle.

Hän kertoo tekniikoistaan yksityiskohtaisesti – sekä yksinkertaistaen että ammattimaisen tarkasti – jotta voisit oppia häneltä kokeilemalla samaa kotona.

Purppuranpunaisia sävyjä talvimaisemassa
Purppura talvikuva

Talvikuvien ei tarvitse olla ikävän harmaita. Osaatko ennakoida, milloin talvinen taivas näyttää upeimmat värinsä? Uusimmassa Digikuvan numerossa kerromme aiheesta kaiken olennaisen kuvausvinkkeineen.

Digikuvassa nro 3/2018 myös:

  • Suuressa testissä vertaillaan kymmentä tämän hetken parasta älypuhelinta ja niiden kameroita.
  • Opas, jonka avulla sinäkin voit hankkia studiokuvauslaitteiston alle 500 euron ja saada likimain ammattitasoisia kuvia.
  • Kurkistus Sonyn tehtaille Thaimaassa ja Japanissa, jossa valmistuu mm. huippumalli A9.
  • Upeita talvikuvia, joissa hehkuvat värit sekä vinkkejä vastaavien kuvien ottamiseen.
  • 10 pientä kuvausprojektia, jotka tuovat talvi-iltoihin ajankulua.
  • Suuri laajakulmaopas – ja objektiivisuosituksemme.
  • Lukijamatka Bhutaniin: ohjelma pähkinänkuoressa.
  • Tarina maailman tunnetuimmasta valokuvasta.
  • Tuotearvioissa mm. Sony DSC-RX10 IV, Kirjelaatikko vastaa mm. kysymykseen telejatkeista, kursseja mm. mustavalkomuunnoksista ja hurjien kuvatehosteiden tekemisestä.

Tilaajana voit myös katsella videoita kuvaustekniikasta ja kuvankäsittelystä sekä testikuvia. Hyödynnä myös Etunurkan esiasetukset ja makrot sekä muut edut.

Hyviä lukuhetkiä!

Tilaa Digikuva, niin voit lukea sitä myös mobiililaitteilla Wype-sovelluksen kautta. Samalla pääset lukemaan Digikuvan viisi uusinta numeroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!