Uusi numero: valmistaudu lomaan

Digikuvan numerossa 10/2020 annamme lukijoillemme eväitä kesälomaa varten. Opit mm. ottamaan kuvia, jotka sisältävät näköharhoja, sekä tutustut 12 paikkaan, joissa saa kuvata rauhassa.

keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

Vaikka monissa maissa on yhä matkustusrajoituksia, moni meistä on lähtenyt tai lähtee lomalle jonnekin – ja onneksi siellä on paljon mahdollisuuksia upeisiin lomakuviin.

Digikuvan numerossa 10/2020 opastamme sinua hyödyntämään lomasi valokuvauksen puolesta. Näytämme muun muassa, kuinka kuviin sommitellaan näköharhoja, jotka saavat ihmiset kurkkaamaan kuvia toisenkin kerran.

Yksi tehokkaimmista tekniikoista on leikitellä perspektiivillä sijoittaen joitain kuvan elementtejä etäälle niin, että ne näyttävät paljon suuremmilta tai pienemmiltä kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Tämä tekniikka tekee suuren vaikutuksen, koska meillä on vankka käsitys eri esineiden ja asioiden koosta: esimerkiksi rakennus on yleensä suurempi kuin ihminen.

Käyttämällä erityisiä kuvakulmia ja objektiiveja voidaan mittasuhteet kääntää päälaelleen, ja niin kuva yllättää katsojan.

Tämä on yksi monista menetelmistä, joilla saadaan aikaan hämääviä kuvia. Lisäksi näytämme muun muassa, kuinka ympäristöä voidaan manipuloida kuvankäsittelyn avulla.

Mäkinen maisema sopii optiseen illuusioon, koska henkilö saadaan nostettua korkealle.

Haastattelussa maailman paras luontokuvaaja

Hollantilainen Marsel van Oosten on luonnollisen ja keinotekoisen valon mestari, ja hän käyttää kykyjään palkintojen kahmimiseen maailman arvostetuimmista kilpailuista luontokuvillaan.

Mies satsasi 100 000 euroa valokuvausuraansa, ja eläimet tekivätkin hänestä maailmankuulun – sekä sotkivat hänen kuvausvälineensä.

Digikuvan numerossa 10/2020 lisäksi:

  • Uusia laitteita lomalle: perusvarusteita, luksustuotteita ja hauskoja laitteita
  • Vuoden kameratesti 2020: ylempi keskiluokka 
  • Lightroom-, Photoshop- ja Elements-kursseja
  • Kuvauslomalle erämaahan ilman ainuttakaan lentoa 
  • Vastauksia lukijoiden kysymyksiin Kirjelaatikossa
  • Uutisia, lukijakuvia ja muuta valokuvausaiheista sisältöä. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!