Uutta Etunurkassa: lisää sävyjä ja yksityiskohtia Lightroomilla

Etunurkka toimii niin tietokoneella, tabletilla kuin kännykälläkin.

© Shutterstock

Uutta Etunurkassa: lisää sävyjä ja yksityiskohtia Lightroomilla

Olemme taas lisänneet Etunurkkaan muun muassa videoita, testikuvia ja oppaita. Katso esimerkiksi, kuinka Lightroomin uuden toiminnon avulla kuvan haluttuun kohtaan saadaan entistä helpommin sävyeroja, ja kuinka kuvaterävyyteen voidaan vaikuttaa jo kuvattaessa.

torstai 15. helmikuuta 2018 teksti K. Engbo

Digikuvan Etunurkassa pääset maksavana asiakkaanamme nauttimaan monipuolisesta digitaalisesta, valokuvausaiheisesta sisällöstä, joka on sekä hauskaa että hyödyllistä. Etunurkassa on muun muassa uusia videoita, joiden avulla voit perehtyä kuvankäsittelyn saloihin.

Yksi videoista neuvoo, kuinka Lightroom Classic CC:n uutta toimintoa käytetään. Sillä voidaan esimerkiksi kirkastaa ainoastaan kuvan tummia osia.

Lightroomissa voidaan haluttuja kuvan alueita tai osia maalata ja muokata, mikä on tämän ohjelman käyttäjille tuttu juttu. Mutta vielä vähän aikaa sitten tuon vaiheen tekeminen tarkasti oli vaikeaa pyöreäreunaisen siveltimen takia. Nyt, uuden Range Masking -toiminnon myötä, sama homma hoituu helposti ja tarkasti, ja tällä videolla havainnollistamme tätä.

Kohina pois ilman sivuvaikutuksia

Esittelemme myös fiksun tavan poistaa kuvakohinaa Photoshopilla. Hämärässä kuvattaessa karkaa ISO-herkkyys useimmiten, ja kuvin tulee raetta ja värikohinaa. Se voidaan toki poistaa kuvankäsittelyssä, mutta samalla menee lapsi pesuveden mukana, eli kuvan terävyys kärsii huomattavasti.

Tällä videolla näytämme, kuinka kohina voidaan poistaa ainoastaan tummimmilta alueilta, joilla se on pahinta, ilman että poisto vaikuttaa kirkkaisiin kohtiin, joissa kohina ei muutenkaan yleensä juuri näy – ja näin myös terävyys säilyy kirkkaimmissa kohti.

Etunurkan muilla uusilla videoilla näytämme, kuinka epäterävyyden syntyminen kuviin estetään ja miten säätöjen vaikutus tarkistetaan Lightroomilla. Mukana on myös mm. näillä kameroilla ottamiamme testikuvia: Sony Cyber-shot DSC-RX10 IV ja GoPro HERO6.

Etunurkassa sinulla on maksavana asiakkaana käytettävissäsi yli 400 videota sekä kaikilla testaamillamme kameralla ottamiamme testikuvia, asiantuntijoidemme laatimia esiasetuksia ja makroja Lightroomiin ja Photoshopiin ja vielä oppaita, sovelluksia ja ohjelmia.

Nyt voit kokeilla Digikuvaa ja sen kotisivuilta löytyvää Etunurkkaa, jossa on mm. yli 400 videokurssia, hintaan 3,90.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!