Laventeliviljelmä

Etunurkan uudella videolla nähdään, miten valokuvan värejä voidaan vahvistaa.

© Shutterstock

Uutta Etunurkassa: värien säätämistä Lightroomilla

Etunurkassa on taas uusia videoita, kuvankäsittelymakroja ja testikuvia. Esittelemme Lightroomin kahden tärkeän säätimen vaikutuksen eron, ja lisäksi kerromme, kuinka Photoshopin käyttöliittymää muokataan itselle sopivaksi.

tiistai 3. huhtikuuta 2018 teksti Kristoffer Engbo

Moni kuva paranee, kun sen värejä voimistetaan sopivasti. Lightroom tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja värien voimistamiseen, ja uudella videolla Etunurkassa näytämme pari hyvää keinoa tähän.

Kaksi tärkeintä säädintä ovat Saturation ja Vibrance. Tällä videolla esittelemme myös niiden keskinäiset erot, ja samalla näytämme, miten yksittäisiä värejä voidaan säätää vaikutamatta muihin.

Etunurkassa on kaksi muutakin uutta Lightroom-videota. Toisella niistä nähdään, kuinka monta kuvaa yhdistetään panoraamaksi, johon mahtuu koko upea maisema, ja toisella videolla näytämme kikan, jonka ansiosta tehdyt kuvanmuokkaukset erottuvat tavallista selkeämmin.

Personoi Photoshop

Photoshoop CC -ohjelmaa käyttävät valokuvaajien lisäksi mm. graafikot. Niinpä sen monilla työkaluilla ei ole kuvaajalle juurikaan käyttöä, ja uudella videolla paljastuukin, kuinka ohjelman käyttöliittymä voidaan personoida erilaisten tarpeiden mukaan.

Etunurkassa on yli 400 videota, testaamillamme kameroilla otettuja testikuvia, Lightroomin ja Photoshopin esiasetuksia kuvankäsittelyyn sekä oppaita, sovelluksia ja ohjelmistoja.

Etunurkasta löytyy myös Kikkakerho-videoita , joissa arvioidaan lukijoiden lähettämiä kuvia, ja kameroista on nyt arvioitavana Leica CL -järjestelmäkamera . Kokeile myös uutta Photoshop-makroa, jolla luot valokuvaan sarjakuvamaisen tehosteen.

Muista myös katsoa 12-osaista Seasons-videosarjaamme, jossa luontokuvaaja Morten Hilmer samoaa Norjan Dovrefjelissa ja kuvaa myskihärkiä talvisissa maisemissa.

Nyt pääset käyttämään Etunurkkaa, kun tilaat yhden numeron Digikuvaa hintaan 3,90. Lue lisää täältä. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!