Kuva Emil Nyengin lukijaprojektista
Kovat ajat

Emil Nyeng on ikuistanut 92-vuotiaan Ruthin talossaan, jossa hän mm. pesee pyykit käsin säästääkseen sähköä.

© Emil Nyeng

Ehdolla vuoden 2023 lukijaprojektiksi: Näkymiä karusta todellisuudesta

Emil Nyeng halusi kertoa tarinan siitä, miten sähkön hinnan nousu on vaikuttanut ihmisiin. Tuloksena on vaikuttava ja iholle tuleva kuvasarja 92-vuotiaasta Ruthista.

tiistai 27. kesäkuuta 2023 teksti L. Hagemann
Emil Nyeng

Nyeng vaihtoi maastohiihdon valokuvaukseen. Tässä lukijaprojektissa hän on luonut kiehtovan kuvasarjan vanhasta naisesta.

31-vuotias Emil Nyeng harrasti vuosikausia maastohiihtoa täyspäiväisesti ja edusti Norjaa useissa maailmancupin kisoissa. 

Lopetettuaan urheilu-uransa vuonna 2020 hän alkoi valokuvata joka päivä.

Pian sen jälkeen hän aloitti kuviensa jakamisen sosiaalisessa mediassa, ja ennen pitkää hän sai yhteydenottoja yrityksiltä, jotka halusivat tilata häneltä toimeksiantoja. 

Nyend sai myös osa-aikaisen työn Dølen-sanomalehden valokuva- ja videovastaavana. 

Kun sähkön hinta nousi, sanomalehti halusi tehdä jutun sen vaikutuksesta ihmisten elämään. Lehti sai vinkin 92-vuotiaasta naisesta, joka pesee vaatteensa käsin ja kytkee lämminvesivaraajan pois päältä yöksi.

Nyeng suunnitteli unelmiensa kuvan: pesualtaan, pesukoneen ja pienen ikkunan kellarissa. Niinpä hän pakkasi tavaransa ja ajoi vinkissä mainitun naisen, Ruthin, luo.

Hänellä oli mukanaan Canon EOS R6, ja hän kuvasi Ruthin miljöössä 24–70 mm F2.8 -objektiivilla ja 35 mm F1.8 -objektiivilla. Kamera oli asetettava äänettömäksi, jotta ääni ei häiritsisi Ruthia vaan hän toimisi luonnollisella tavalla.

Tavoitteena oli tumma ja synkkä ilme, joten Nyeng sammutti talosta kaikki valot. Ikkunat olivat ainoat valonlähteet, minkä vuoksi hänen piti käyttää melko suuria aukkoja.

Ruth kellarissa
Kellari

Tämä kuva on juuri sellainen, kuin Nyeng oli alun perin suunnitellut. Se on kuvattu 24 mm:n polttovälillä.

© Emil Nyeng
Ruth ikkunan ääressä
Ikkunan ääressä

Nyeng halusi, että kuvasarjan päähenkilön Ruthin kasvot näkyisivät. Siksi hän kuvasi Ruthin ikkunan ääressä.

© Emil Nyeng

ONKO SINUN PROJEKTISI SEURAAVA?

Sarja on avoin kaikille, ja voittajalle annamme upean palkinnon, joka paljastetaan myöhemmin.

Lähetä kuva tai kuvia ja muutaman rivin kuvaus meille osoitteeseen [email protected] ja kirjoita aihekenttään "Vuoden lukijaprojekti 2023".

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!