Katso talvikuvakilpailumme voittajat

Suuri talviaiheinen valokuvauskilpailumme on ratkennut. Voittajakuvat ja muut kilpailuun osallistuneet kuvat ovat nähtävissä täällä.

torstai 8. maaliskuuta 2012

Saimme talvikuvakilpailuumme lähes 2500 upeaa ja hyvin otettua kuvaa. Kiitämme lämpimästi kaikkia rohkeita ja innokkaita valokuvaajia, jotka uhmasivat tuulta ja tuiskua sekä osallistuivat kisaan harkituilla ja ainutkertaisilla otoksillaan.

Voittajat ovat:

Ensimmäinen sija: Gjermund Lindstad, Yksinäinen talo

Palkinto: Sony NEX-5N -järjestelmäkamera

Gjermund on yhdistänyt kolme eri tavoin valottamaansa kuvaa samasta kohteesta yhdeksi HDR-kuvaksi. Tehokeino on onnistunut, eikä lopputulos ole liioiteltu. Sommittelu on tasapainoinen; sinertävä, kylmäsävyinen valkotasapaino saa aikaan erityislaatuisia värisävyjä, ja sininen lumi täydentää upeasti keltaista taloa. Katsoja aistii kylmyyden kuvasta, joka on kuvaajan mukaan otettu 25 asteen pakkasessa Norjan Randsfjordenissa. Parin tunnin kuvaamisen jälkeen oli kamera hyytynyt kylmässä.

Toinen sija: Tage Persson, Taivas ja meri

Palkinto: Sony NEX-C3 digitaalikamera

Voimakastunnelmainen talvikuva, jossa HDR-tekniikan ansiosta näkyy valoisimmissakin kohdissa yksityiskohtia ja taivas näyttää dramaattiselta. Kompositio toimii hyvin, rakennus on lähes kultaisessa leikkauspisteessä eli noin kolmasosan päässä reunoista. Tämä talvista tunnelmaa pursuava kuva on otettu Ruotsin itärannikolla Söderhamnin saaristossa.

Kolmas sija: Jack Høier, Ahtojää

Palkinto: Monitoimitulostin HP ENVY 100

Kilpailukuvista merkittävä osa oli mustavalkoisia, ja tämä kuva on erittäin onnistuneesti muunnettu värikuvasta: taivas on tumma ja jäässäkin näkyy yksityiskohtia. Tämä kuva voisi olla Grönlannista, mutta se onkin Tanskasta. Sommittelu on yksinkertaisen tiukkaa, ja on hyvä, että horisontin raja on suhteellisen korkealla, jotta massiiviset jääröykkiöt saavat hallita etualaa.

Onnittelut voittajakolmikolle!

[**Kaikki kilpailukuvat ovat nähtävissä

tämän linkin takana**](/yourshot/photos)

Näytä kuviasi palstallamme ja osallistu keskusteluun

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!