Sony Awards Lise Johansson

Antti Hallakorpi oli paras suomalainen Sony Awards 2017 -kilpailussa.

© Lise Johansson, Denmark, 1st Place, Open, Enhanced, 2017 Sony World Photography Awards

Maailman suurimman valokuvauskilpailun voittajat julkistettiin

Suomen paras valokuvaaja on valittu tämän vuoden Sony World Photography Awards -valokuvakilpailussa. Hänen nimensä on Antti Hallakorpi.

tiistai 28. maaliskuuta 2017 teksti N. Majgaard

Sony Awards 2017 on ratkennut. Antti Hallakorpi voitti maailman suurimman valokuvakilpailun Suomen kansallisen sarjan. Kilpailun avoimeen sarjaan lähetettiin kaikkiaan 105 692 kuvaa. 

Antti Hallakorpi: Kotitekoinen sitruunajuoma

Syksyllä oli sitruunoiden sesonki. Hallakorpi sai ajatuksen henkilöstä tekemässä pontikkaa tai sitruuna-grappaa hämärässä kellarissa.

© Copyright: © Antti Hallakorpi, Suomi, kansallinen voittaja, 2017 Sony World Photography Awards

Kuluvan vuoden Sony World Photography Awards -valokuvakulpailun tuomaristo on julkistanut Suomen kansallisen sarjan voittajavalokuvan, joka on Antti Hallakorven ottama valokuva nimeltään Kotitekoinen sitruunajuoma. 

Kyse on suuresta valokuvauskilpailusta:
Sony World Photography Awards on järjestäjänsä mukaan maailman suurin valokuvakilpailu, jonka National Awards (kansallinen) -sarja on avoin kaikentasoisille valokuvaajille. Kilpailun tavoitteena on löytää paras yksittäinen paikallisen valokuvaajan ottama valokuva kaikissa 66 osallistujamaassa.

Periksi antamalla ei pärjää.

Antti Hallakorpi kuvaa voittajaotostaan seuraavasti:

”Syksyllä oli sitruunoiden sesonki. Sain ajatuksen henkilöstä tekemässä pontikkaa tai sitruuna-grappaa hämärässä kellarissa.” Samalla hän kommentoi menestystään: ”Joku on joskus sanonut ’A quitter never wins and a winner never quits.’ Tämä sopii erittäin hyvin, koska tein kuvan itselleni kesken pitkän sairasloman." Antti Hallakorpi on 53-vuotias ruokaan ja juomaan erikoistunut toisen polven valokuvaaja. Hän aloitti uransa tuotekuvauksilla. Hallakorpi kertoo olleensa onnekas, kun on saanut tehdä yhteistyötä tunnettujen suomalaisten ja ulkomaalaisten tuotemerkkien kanssa. Hallakorpi harrastaa matkailua ja autoja.

Huhtikuun 20. päivä julkistetaan kokonaiskilpailun voittajat Lontoossa. Pääpalkinto on 5000 Yhdysvaltain dollaria. Samassa tilaisuudessa palkitaan myös nuorisosarjan (Youth) ja ammattilaissarjan (Professional) voittajat. 

Mukana muitakin suomalaisia

Suomen kansallisessa sarjassa toiselle sijalle ylsi Markus Varesvuo kuvallaan Suokukko muuttohaukan saaliina ja kolmannelle sijalle Jani Vehviläinen kuvallaan Y-sukupolvi.

Markus Varesvuo, Suokukko muuttohaukan saaliina

Voittajakuvat sekä toiseksi ja kolmanneksi yltäneet kuvat jokaisesta 66:n maan kansallisesta sarjasta julkistettiin tänään.

© © Markus Varesvuo, Finland, 2nd Place, National Awards, 2017 Sony World Photography Awards

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!