Kuvan nuorista syömishäiriöisistä tytöistä otti valokuvaaja ja kuvajournalisti Marie Hald, joka on nimetty yhdeksi World Press 6x6 Global Talent -ohjelman nuoreksi kyvyksi.

Tämä sarjaan The Girls from Malawa kuuluva kuva on otettu syömishäiriöisten hoitokeskuksessa Puolassa. Kuvaaja Marie Hald Tanskasta on nimetty yhdeksi World Press 6x6 Global Talent -ohjelman nuoreksi kyvyksi. 

© Marie Hald

Suomalainen ja tanskalainen kuvaaja World Press -kykyohjelmaan

Suomalainen Esa Ylijääskö ja tanskalainen Marie Hald kuuluvat niihin nuoriin valokuvaajiin, jotka World Press Photo -järjestö on valinnut maailmanlaajuiseen kykyohjelmaansa.

torstai 21. kesäkuuta 2018

On vaikea lyödä itsensä läpi valokuvaajana nykyajassa, jossa otetaan ja julkaistaan lukemattomia kuvia joka hetki.

World Press Photo Foundation haluaa siksi auttaa nuorta valokuvaaja- ja kuvajournalistisukupolvea eteenpäin kykyohjelmallaan nimeltä 6x6 Global Talent Program.

Se tarjoaa kuudelle lahjakkuudelle kuudesta maanosasta mahdollisuuden saada otoksensa nähtäväksi valokuvafestivaaleille ja muihin näyttelytiloihin ympäri maailman. 

Valituille on yhteistä se, että heillä on erityisiä kykyjä valokuvauksessa, mutta he eivät ole vielä saavuttaneet kansainvälistä tunnustusta. 

Kaksi pohjoismaalaista kuvaajaa kuuden joukossa

Euroopasta ohjelmaan pyrki 95 kuvaajaa, joista kuuden valitun joukossa ovat Esa Ylijääskö Suomesta ja Marie Hald tanskasta. 

Marie Hald valittiin koskettavien kuviensa ansiosta, joissa nähdään nuoria, alipainoisia tyttöjä. 

Tanskan media- ja journalistikorkeakoulun johtaja Søren Pagter sanoi, että Marie Haldin kuvat ovat hyvin intiimejä ja persoonallisia. 

Esa Ylijääskön kuvista sanoi espanjalaisvalokuvaaja Sebastián Liste puolestaan näin:

"Kun tapasin hänet ensimmäistä kertaa, näin heti, että hänellä on oma ääni, uniikki tapa katsoa maailmaa ja kertoa tarinoita kuvillaan. Kärsivällisyys ja herkkyys, jota näen hänen lähestymistavassaan, on harvinaista tällä alalla."

Viime marraskuussa ja maaliskuussa valittiin nuoret kyvyt Kaakkois-Aasiasta ja Oseaniasta sekä Etelä-Amerikasta, ja seuraavien kuukausien aikana valitaan vielä Afrikan nuoret kuvaajakyvyt.

> Lue lisää World Press Photo -kilpailusta 

Palkintoja Pohjoismaihin

Arvostetun World Press Photo -kuvauskilpailun voittajat valittiin huhtikuussa. 

Pohjoismaalaisista kolmansille sijoille eri sarjoissa ylsivät yksi tanskalainen, yksi norjalainen ja kaksi ruotsalaista. 

Kaikki kuvat ovat nähtävissä täällä

siellä on myös kalenteri, josta näkyvät World Press Photo -valokuvanäyttelyn paikat ja ajankohdat.

> Nyt voit saada kuvankäsittelyaiheisen kurssikirjamme nimeltä 100 vinkkiä ja kurssia sekä kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Napsauta linkkiä ja lue lisää.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!