Valokuvaaja ja kamera

Vinkejä kuvaukseen Etunurkassa.

© Shutterstock

Vinkkejä valokuvaamiseen Etunurkasta

Etunurkan uudella videolla annamme vinkkejä kuvan sommitteluun kuvaustilanteessa, ja lisäksi näytämme kikan, joka helpottaa Lightroomin hallintaa.

tiistai 27. helmikuuta 2018 teksti K. Engbo

Digikuvan tilaajilla on käytettävissään Etunurkka, jossa on muun muassa videoita kuvaamisesta ja editoinnista sekä oppaita ja testikameroilla otettuja koekuvia.

Olemme juuri lisänneet uusia videoita Etunurkkaan, ja Kikkakerho-videosarjan uusimmassa osassa läpikäymme lukijoiden lähettämiä valokuvia sekä annamme parannusehdotuksia ja vinkkejä kuvien sommitteluun.

Etunurkasta löydät myös runsaasti Lightroomiin liittyviä videoita. Niistä yhdellä paljastamme kätevän kikan, jonka avulla opit hallitsemaan ohjelman liukusäätimiä tarkasti ja tekemään entistä huolellisempaa jälkeä kuviisi.

Yksi uusista videoista todistaa, että videoleikkeitä voidaan esikäsitellä myös Lightroomilla. Voit säätää mm. valoisuutta ja värejä sekä pätkiä leikkeitä lyhyemmiksi.

Photoshop-koulu: kuvakollaasi valokuvista

Tällä videolla näytämme, kuinka valokuvista syntyy kiva kollaasi. 

Etunurkassa on myös uusi osa videosarjasta Photoshop-koulu, ja lisäksi saat inspiraatiota eläinten kuvaamiseen videolta, jolla luontokuvaaja Morten Hilmer kuvaa ketunpoikasia.

Lisää terävyyttä parilla napsautuksella

Digikuvan tilaajana voit ladata ja käyttää asiantuntijoidemme suosikkisäätöjä, joita kutsutaan esiasetuksiksi ja makroiksi Lightroomissa ja Photoshopissa. Lataa kyseinen tiedosto Etunurkasta ja liitä se Lightroomiin ja/tai Photoshopiin, minkä jälkeen voit käyttää sitä.

Nyt voit ladata Photoshopiin uuden makron, joka tuo lisää terävyyttä kuvaan kolmella tavalla.

Nyt katseltavana on Canonin uudella Canon PowerShot G1 X Mark III -kompaktikameralla ja Sonyn pienellä mutta suurikennoisella toimintakameralla otettuja testikuvia.

Nyt voit kokeilla Digikuvaa ja sen kotisivuilta löytyvää Etunurkka-osiota hintaan 3,90. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!