3D-kiikari, jossa on HD-video

Sony on tehnyt luontokuvaajille oivan apuvälineen - kiikarin, joka muistuttaa paljolti videokameraa

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Mieleen ei heti tule kiikari, kun luetellaan sellaisia ominaisuuksia kuin automaattitarkennus, kuvanvakain, Full HD -video sekä kaksi Exmor R cmos -kennoa. Mutta juuri tästä on kyse Sonyn uusissa kiikarimalleissa DEV-3 ja DEV-5.

Ne on tehty niille luonnonystäville, jotka eivät pelkästään tyydy tarkkailemaan eläimiä vaan myös ikuistavat niitä mielellään. Tämä onnistuukin molemmilla malleilla pelkällä napinpainalluksella. Full HD -materiaali tallentuu avchd-muodossa. Lisäksi molemmissa kiikareissa on kaksi optiikkaa ja kuvakennoa, jotenka video-otokset tallentuvat myös kolmiulotteisina (3D), ja niissä on stereoääni.

Molempien optinen polttoväli on kymmenkertainen, ja isoveli DEV-5:n digitaalinen polttoväli on peräti 20-kertainen. Sillä kuvattaessa kuvan laatu kärsii jo hieman, mutta pelkkään kiikarointiin se riittää mainiosti. Isommassa mallissa on gps-paikannusjärjestelmä, joten kuvauspaikkatiedot tallentuvat otoksiin. Lisätietoa löytyy täältä. Ainoa varjopuoli näissä kiikareissa on hinta - 1400 ja 2000 dollaria.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!