Testikuvia: Fujifilm GFX 50S
© Klaus Nygaard

7 syytä, miksi Fujifilm GFX 50S innostaa meitä

Pääsimme juuri testaamaan Fujifilm GFX 50S -kameraa. Lue täältä ensivaikutelmamme – sillä aikaa kun kamera käy läpi perusteellisempaa testiämme.

tiistai 24. tammikuuta 2017

1. Kuvanlaatu

Keskikoon kameran kuvakenno on 1,7 kertaa suurempi kuin kinokoon kenno ja noin neljä kertaa suurempi kuin APS-C-kenno.

Arviomme: Ison kennon ansiosta kuvista tuli huikean yksityiskohtaisia sekä tarkkuuden että värintoiston puolesta. Fujifilmin mukaan millään muulla kameralla maailmassa ei saa yhtä hyvää kuvanlaatua. Olemme jopa taipuvaisia uskomaan väitteen, mutta odotamme kuitenkin, kunnes kamera on testattu perusteellisesti toimituksessamme.

2. Käyttömukavuus

Olimme olettaneet, että tämän tyyppinen kamera asettaisi erityisvaatimuksia käyttäjälleen: Hasselbladin ja Phase Onen ammattilaiskamerat eivät soveltuisi kelle tahansa näppäilijälle.

Arviomme: GFX:llä voivat harrastajatkin kuvata ongelmitta. Varsinkin, jos Fujifilmin muut mallit ovat tuttuja, käy kuvaaminen kuin itsestään heti alusta alkaen. Valikot ovat tuttuja sekä kameran painikkeet loogisia ja hyvin sijoiteltuja.

Fujifilm GFX 50S:n pienempi näyttöruutu

3. Kosketusnäyttö

Suuren, 3,2 tuuman kosketusnäytön tarkkuus on 2,36 miljoonaa pistettä, ja näyttö kääntyy eri suuntiin. Se näyttää tietoja myös kameran ollessa suljettuna.

Arviomme: On nautinto katsella kuvia, jotka tulevat esiin kaksoisnapautuksella, markkinoiden parhaimpiin kuuluvalta näytöltä.

4. Kuvatarkkuus

Peräti 51,4 megapikseliä on tämän kameran resoluutio. Niinpä sillä otettuja kuvia voi rauhassa rajailla, ja senkin jälkeen niistä saa laadukkaita ja isoja tulosteita.

Arviomme: Kuvista tuli uskomattoman tarkkoja. Huomaa pienen nimikyltit, jota ovat kahden suuren maalauksen alla tanssikuvassa. Kuvaa kärsi suurentaa jopa niin, että kyltin teksteistä sai täyden selvyyden.

Testikuvia, Fujifilm GFX 50s
© Klaus Nygaard

5. Objektiivit

Fujifilm on tunnettu laadukkaista objektiiveistaan ja niiden pitkistä valmistusperinteistä. Samaan aikaan GFX 50S:n kanssa esiteltiin kolme uutta objektiivia.

 Arviomme: Kokeilimme niistä jokaista, ja ne kaikki vaikuttivat erinomaisilta. Erityisesti GF 120 mm F4.0 Macro piirtää niin terävästi, että kulmakarvatkin toistuvat hyvin terävästi.

6. Koko

Rungon kokomitat ovat 8,9 x 15,3 cm ja paino vain 825 grammaa, joten kyse on hyvinkin kompaktista ja kevyestä kamerasta omassa luokassaan.

Arviomme: Koska 50S on samaa kokoluokkaa kuin kinokoon peilijärkkärit, sillä voi vaivatta kuvata käsivaralta. Kyse ei siis suinkaan ole yksinomaan studiokamerasta, vaan sitä voi mainiosti käyttää esim. hääkuvauksissa. Eikä 50S säikähdä pieniä tuulenpuuskia.

Testikuvia, Fujifilm GFX 50s
© Klaus Nygaard

7. Etsin

Elektronisen etsimen resoluutio eli tarkkuus on hurjat 3,69 miljoonaa pistettä, ja siinä näkyy täydet 100 prosenttia todellisesta kuva-alkata. Sovittimen avulla voidaan etsimen läpi katsella eri suunnista, vaikkapa kuvaussuunnasta.

Arviomme: Etsin on suuri, hyvä ja selkeä, ja siinä näkyy kaikki tarvittava informaatio Fujifilmin tunnetulla typografialla.

Fujifilm GFX 50 S:n lähtöhinta on 7000 euroa, joten mikään aloittelijan kamera se ei ole. Mutta paljonko rahalle saa vastinetta, sen kerromme Digikuvassa sitten kun olemme testanneet GFX 50S:n kokonaan. Samalla toivomme, että keskikoon kamerat yleistyvät ja halpenevat.

Huom: Testaamamme kamera on koekappale. Lopullinen tuote tulee olemaan ominaisuuksiltaan vakaampi.

Testikuvia, Fujifilm GFX 50s
© Klaus Nygaard
Testikuvia, Fujifilm GFX 50s
© Klaus Nygaard
Testikuvia, Fujifilm GFX 50s
© Klaus Nygaard

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!