Google Art Camera

Googlen uusi superkamera maalausten äärellä

Olet ehkä nähnyt läheltä joitain maailman kuuluisimpiin ja arvokkaimpiin kuuluvia maalauksia kaikkien aikojen kuuluisimmilta taidemaalareilta kuten Vincent van Gogh ja Claude Monet.

torstai 19. toukokuuta 2016

Google haluaa uuden Google Art Cameransa myötä varmistaa, että maalaustaiteen ystävät voisivat myös tästä eteenpäin tutkistella menneiden mestarien töitä mahdollisimman tarkasti – digitaalisessa muodossa.

Google Art Camera on räätälöity ottamaan kuvia sellaisella tarkkuudella, että sitä on heti alettu kutsua gigapikselikameraksi, koska sillä otetuissa valmiissa kuvissa on peräti yli miljardin pikselin tarkkuus.

Näin ollen tämä kamera tallentaa taidemaalaukset uskomattomalla yksityiskohtaisuudella.

Perinteen säilyttäjä

Noin suurikokoisia valokuvia ei tietenkään voida ottaa yhdellä laukauksella. Siksi jokainen kuva on jaettu satoihin lähikuviin, jotka robottiohjattu kamera käsittelee laseriin ja ääneen perustuvan tekniikan avulla.

Vasta sen jälkeen koko suuri palapeli muunnetaan digitaaliseen muotoon ja kaikista osakuvista koostetaan yksi jättikokoinen valokuva.

Google Art Camera ei ole pelkkä tekninen voimainnäyte vaan myös fiksu ja käytännöllinen ratkaisu, jota museot ympäri maailman voivat hyödyntää.

Taidetta kaikkialle

Valo ja kosteus ovat riesana myös kaikkien aikojen arvostetuimmille kuvataideaarteille.

Tämän kameran ansiosta museot pystyvät näyttämään maalauksia suuremmille yleisöille sekä varjelemaan alkuperäistöitä vahingoittumiselta.

Tästä syystä kameraprojektia ollaan jo laajentamassa. Useita kameroita on matkalla taidemuseoihin ympäri maailmaa, ja niin taidetta voidaan säilyttää jälkipolville.

Googlen uutta megakameraa esitellään tällä videolla:

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!