Hasselblad X1D

Hasslbladilta 50 megapikselin peilitön keskikoon kamera

Ruotsalainen Hasselblad on julkistanut maailman ensimmäisen peilittömän keskikoon kameran, jonka hinta on 7 900 euroa.

torstai 23. kesäkuuta 2016

Hasselbladin kamerauutuus on jo melkoinen rahallinen investointi. Uusi X1D on maailman ensimmäinen 50 megapikselin peilitön keskikoon kamera.

Rungon suositushinta on 7900 euroa eli käytetyn auton hinta.

Kun päälle pannaan vielä objektiiveja, esimerkiksi noin 2400 euron hintainen XCD 45 mm F3.5 tai noin 2900 euroa maksava XCD 90 mm F3.2, nousee hinta yli kymppitonnin.

Sovittimen avulla runkoon käyvät H-sarjan objektiivit, joten tähän kameraan löytyy nyt 14 objektiivia.

Kuin näkkileipäpaketti

Hasselblad X1D: sisällä on keskikoon cmos-kenno, jonka koko on 44 × 33 mm, ja kameran takapuolella on suuri kosketusnäyttö ja valintapainikkeita.

Julkistustilaisuudessa Hasselbladin toimitusjohtaja Perry Oosting painotti, että uuden kameran myötä valmistaja toteuttaa firman perustajan Victor Hasselbladin unelman kevyestä ja kompaktista kamerasta, jolla saa fantastisia kuvia luontoretkeltä.

Hasselblad CEO, Perry Oosting lancerer Hasselblad X1D

Perry Oosting vertasi uutuuskameraa painonsa puolesta pakettiin ruotsalaista näkkileipää ja kokonsa puolesta MacBook Airin puolikkaaseen. Hän myös kumosi kaikki huhut, joiden mukaan X1D olisi valmistettu yhteistyössä Fujifilmin kanssa.

- X1D on kehitetty ja valmistettu sekä käsin koottu kokonaan Ruotsissa, painotti Hasselbladin toimitusjohtaja Perry Oosting julkistustilaisuudessa Göteborgissa.

Vuoti julkisuuteen ennen aikojaan Hasselblad järjesti maailmanlaajuisen julkistustilaisuuden keskiviikkona 22.6. kello 14.00 paikallista aikaa, mutta kuitenkin jo edellisenä iltana uudesta kamerasta vuoti julkisuuteen tietoja K&M:n julkaisemien mainosten muodossa.

Nämä löytyivät Google-haulla, ja niissä oli tietoa itse kamerasta seäk objektiiveista. Mukana oli myös pieniresoluutioisia kuvia, jotka oli otettu uutuuskameralla.

Lisätietoa Hasselblad X1D:stä on täällä.

> Lue lisää Hasselblad-kameroista

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!