He tekivät valokuvaushistoriaa

Kun kuvaaja painaa laukaisinta ja näkee lähes heti valmiin kuvan, harva muistaa sen valtavan teknisen kehityksen, minkä ansiosta tämä on mahdollista. Esittelemme kamerahistorian merkkihenkilöitä.

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Ensimmäisest valokuvat otettiin 1820-luvulla. Sen jälkeen tekniikka on kehittynyt huimaavasti. Tämän kehityksen takana on joukko yksittäisiä ihmisiä, joilla on ollut sekä kyvyt että tahto kehittää valokuvaustekniikkaa yhä paremmaksi ja helppokäyttöisemmäksi.

Kaikki valokuvauksen historian merkkihenkilöt eivät ole saaneet nauttia työnsä hedelmistä. Nicéphore Niépce otti maailman ensimmäisen valokuvan, mutta ei saanut tunnustusta keksinnöstään. Automaattitarkenteisten peilikameroiden edelläkävijä Minolta sekoili patenttiasioissa ja joutui maksamaan miljoonakorvaukset. Voittajiin kuuluu esimerkiksi George Eastmanin perustama Kodak, joka hallitsi sadan vuoden ajan filmimarkkinoita. Toinen voittaja on Japanin kamerateollisuus, joka alkoi kehittyä nopeasti 1960-luvulla ja joka on sen jälkeen murskannut kilpailijat yhden toisensa jälkeen.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!