Uusi Olympus OM-D E-M1X -järjestelmäkamera

Olympuksen uudessa OM-D E-M1X -kamerassa on kaksi otekahvaa, sekä vaaka- että pystykuville, mikä lisää käyttömukavuutta. 

© Olympus

3 syytä panna merkille uusi Olympus OM-D E-M1X

Olympus on juuri esitellyt OM-D-sarjan uuden tulokkaan, E-M1X:n. Järjestelmäkamera on täynnä toimintoja – yksi niistä mahdollistaa erinomaisen käsivarakuvauksen.

torstai 24. tammikuuta 2019 teksti S. Winter

Olympus on pitkän hiljaiselon jälkeen esitellyt OM-D-sarjaan kuuluvan uuden lippulaivamallin, E-M1X:n, joka juhlistaa Olympuksen satavuotista taivalta sekä lujittaa japanilaisvalmistajan asemaa kameramarkkinoilla.

Tässä Micro Four Thirds -kokoluokan kamerassa on runsaasti uusia toimintoja sekä uusi muotoilu, jonka ansiosta se istuu mainiosti käteen kaikissa tilanteissa ja asennoissa.

Sitä on helppo käyttää sormituntuman perusteella, koska kaikki sen painikkeet ovat eri kokoiset ja tuntuiset, joten säätöjen muutteleminen onnistuu ilman, että kuvaajan tarvitsee irrottaa katsettaan kuvattavasta. Mutta E-M1X tarjoaa paljon muutakin uutta.

uusi Olympus-järjestelmäkamera OM-D E-M1X

OM-D E-M1X:n painikkeet edustavat uutta muotoilua, ja ne ovat myös eri kokoisia ja tuntuisia. Niinpä kuvaajan ei tarvitse irrottaa katsetta kuvattavastaan säätämisen takia. 

1. Vakuuttava kuvanvakausjärjestelmä

E-M1X:ssä on uudelleenkehitelty nk. gyrokenno, jossa on valmistajansa mukaan maailman tehokkain kuvanvakain. 

Kun tähän runkoon kiinnitetään Olympuksen Pro-sarjan objektiivi, kuvanvakain kompensoi peräti 7,5 aukkoaskelta pitemmällä suljinajalla otettujen kuvien tärinän kuin ilman vakainta kuvattaessa. 

Niinpä kuvaaminen ilman jalustaa on mahdollkista useimmissa tilanteissa – myös hämärässä ja pitkilläkin polttoväleillä. 

> Lue myös: Valitako peilitön järjestelmäkamera vai peilijärjestelmäkamera? 

uusi Olympus-järjestelmäkamera OM-D E-M1X

OM-D E-M1X:n mukana tulee kaksi akkua, jotka voidaan ladata USB-liitännän kautta, esim. powerbank-virtalähteen avulla maastossa. 

© Olympus

2. Superkuvia käsivaralta

Tripod High Res Shot on edeltäjämalleista tuttu toiminto, jonka avulla voi ottaa jopa 80 megapikselin kuvia jalustalta. Mutta entä jos jalustaa ei ole tai jostain syystä voi käyttää?

Vastaus löytyy E-M1X:stä. Uusi Handheld High Res Shot -toiminto näet mahdollistaa tärähtämättömien, jopa 50 megapikselin kuvien ottamisen käsivaralta.

Kamera ottaa silloin kahdeksan kuvaa kerralla ja yhdistää ne yhdeksi jpeg-kuvaksi kuvakennon liikkeen avulla. 

uusi Olympus-järjestelmäkamera OM-D E-M1X

OM-D E-M1X:n pöly-, roiske- ja pakkassuojaus on valmistajan mukaan parempi kuin missään muussa kamerassa. 

© Olympus

3. Älykäs kohteentunnistus

E-M1X:n automaattista tarkennusjärjestelmää on lähdetty kehittelemään alkutekijöistä, ja nyt tämä kamera pystyy aikaisempien kuvien tarkennusinformaation perusteella nopeasti tunnistamaan kuvattavien ennalta-arvaamattomat liikkeet ja nopeudenvaihtelut.

> Lue myös: Sony A6400:ssä on ennätysnopea automaattitarkennus

Uutuuskameran tarkennusjärjestelmä osaa tunnistaa erilaisia kohdetyyppejä tarkennuksen aikana, joten kuvaaja voi keskittyä muuhun. 

Tälle kameralle tunnistettavia kohteita ovat moottoripyörät, kilpa-autot, junat ja lentokoneet, ja Olympus lupaa, että kohdekirjo kasvaa laiteohjelmistojen kehityksen myötä.

Kamerassa on myös uusi harmaasuodintoiminto, joka vaikuttaa kuviin samalla tavalla kuin oikea harmaasuodin. 

Sen vaikutus näkyy etsimessä ennen kuvan ottamista, ja siinä on viisi tasoa: ND2 (vastaa yhden aukkoaskeleen himmennystä), ND4 (2 aukkoa), ND8 (3 aukkoa), ND16 (4 aukkoa) ja ND32 (5 aukkoa).

Olympus OM-D E-M1X tulee myyntiin helmikuun lopussa, ja rungon hinta on noin 3000 euroa. 

Toimitus suosittelee: tyylikäs kameralaukku

Kätevä ja tilava olkalaukku lomalle tai kuvausretkelle on hyvä investointi.

Uudessa kameralaukussamme on oma tila tabletille, joten se on helppo ottaa mukaan ja siirtää siihen kuvat kameralta WiFi-yhteyden kautta.

Voit saada laukun ja kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Pelkän laukun arvo on 53,20 euroa. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!