Canon EOS R5

EOS R5 on kolmas kameramalli Canonin peilittömien R-sarjassa.

© Canon

Canon EOS R5 tallentaa 8K-videota

Canonin tulevassa EOS R5 -järjestelmäkamerassa on sekä 8K-videotarkkuus että kuvanvakain.

torstai 13. helmikuuta 2020 teksti P. Siersbæk

Liikkeellä on raskas tykistö, kun Canon tuo markkinoille peilittömän EOS R5:n. EOS 5D Mark IV:n pelitön versio tarjoaa monia uutuusominaisuuksia, joita emme ole aiemmin nähneet

Kun markkinoille on nyt tulossa EOS R5, Canonilla on sekä peilillinen että peilitön kamera tässä ammattilaisluokassa, ja se osoittaa, että R-järjestelmä on otettava vakavissaan.

Canon EOS R5

8K-videotarkkuutta ei ole tätä ennen nähty järjestelmäkameroissa.

© Canon

Kuvanvakain kamerarungossa

Tärkeää on myös, että Canon voi nyt ensimmäistä kertaa esitellä kameran kuvanvakauksen. Tällöin kameran ja objektiivin kuvanvakain voivat olla yhteistyössä ja kompensoida tärähdyksiä viisiakselisesti.

> Lue myös: Näin toimii kameran kuvanvakain

Sensaatiomainen videoresoluutio

Canon on toistaiseksi paljastanut vain joitakin yksityiskohtia, mutta suurin sensaatio on, että R5 tarjoaa maailman ensimmäisenä peilittömänä mahdollisuuden 8K-videoihin.

Valokuvien tarkkuutta ei vielä ole kerrottu, mutta kun 8K vastaa 33 megapikseliä, voidaan odottaa, että kuvien tarkkuus ylittää sen.

Lue myös: Mitä eroa on näillä – HD, Full HD, 4K, Ultra HD ja HDR?

Canon EOS R5

Kamera on monin tavoin samanlainen kuin EOS R, mutta suurin ero on se, että uutuusmallissa on oma kuvanvakain.

© Canon

Nykyaikainen automaattitarkennus

Canon EOS R5:n automaattitarkennus on huippunykyaikainen, ja mallia on haettu suoraan huipulta. EOS R5:n automaattitarkennus käyttää EOS-1D X Mark III:n tavoin tekoälyä erikohdetyyppeihin tarkentaessaan.

Kameran hintaa ja muita teknisiä yksityiskohtia ei ole vielä julkistettu. 

Canon EOS R5 on nopea

Nopeita tilanteita kuvaavat kuvaajat ilahtuvat siitä, että EOS R5 pystyy ottamaan 12 kuvaa sekunnissa mekaanisella sulkimella.

Elektronisella sulkimella nopeus kasvaa 20 kuvaan sekunnissa. Kamerassa on tilaa kahdelle muistikortille.

Canonilta myös uusi peilijärkkäri

Canon on jo virallisesti ehtinyt esitellä toisen uutuuden. Se on peilijärjestelmäkamera EOS 850D, joka tulee EOS 77D:n ja EOS 800D:n tilalle. 

Kameraan on haettu monia suurempien mallien, kuten EOS 90D, edistyksellisiä ominaisuuksia. Hinta 18–55 mm:n pakettiobjektiivin kanssa on 1049 euroa.

Canon EOS 850D

EOS 850D:ssä on 24 megapikseliä, ja se ottaa seitsemän kuvaa sekunnissa. Suorakatselussa automaattitarkennus tunnistaa sekä kasvot että silmät.

© Canon

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!