Canonilta uusi peilitön järkkäri

Canon tuo markkinoille EOS M10:n, lähtötason peilittömän järjestelmäkameran ja uuden objektiivin EOS M -mallistoon.

tiistai 13. lokakuuta 2015

Canon ei ole kovin innokkaasti tuonut markkinoille peilittömiä järjestelmäkameroita. Tähän saakka niitä on ollut vain kaksi, nimittäin EOS M vuodelta 2012 ja sen korvannut EOS M3, joka tuli markkinoille aiemmin tänä vuonna, mutta nyt tulee suurella APS-C-kennolla varustettu edullisempi versio sekä objektiiveja.

EOS M10:n kennon tarkkuus on 17,9 megapikseliä. Siinä on Canonin Hybrid CMOS AF II -tarkennusjärjestelmä, jonka pitäisi tarkentaa nopeasti kameran 49 tarkennuspisteellä. Jatkuvaa tarkennusta voidaan käyttää myös Full HD -videota kuvattaessa. Kamerassa on DiGIC 6-prosessori, jolla pitäisi saada kohinattomampia kuvia hämärässä.

Etsintä kamerassa ei ole, joten kuva on sommiteltava 3-tuumaisella kosketusnäytöllä. Näyttö on kääntyvä, ja sen voi kääntää myös suoraan eteenpäin.

Canon tuo yhdessä EOS M10:n kanssa markkinoille uuden, pienen pakettiobjektiivin. Sen polttoväli vastaa kinokoossa 24-72 mm:ä, ja se on nimeltään EF-M 15-45mm F3.5-6.3 IS STM. Siinä on kuvanvakain ja hiljainen STM-moottori, joka vaihtaa polttoväliä pehmeästi, mikä on videokuvauksessa etu. Uusi objektiivi painaa vain 130 grammaa.

Canon EOS M10 maksaa uuden pakettiobjektiivin kanssa 530 euroa. Pelkän rungon tai objektiivin hintaa Suomessa ei ole vielä julkistettu.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!