Canon EOS R5

Canon EOS R5 tarjoaa luokkansa johtavaa tarkkuutta uusimmalla laiteohjelmistolla.

© Canon

Canonin päivitys – ennätyskorkealla resoluutiolla varustettu kamera saa uuden laiteohjelmiston

Uuden laiteohjelmiston avulla Canon rikkoo rajoja ja tarjoaa luokkansa suurimman resoluution.

torstai 30. maaliskuuta 2023 teksti P. Siersbæk

Canon on juuri julkaissut uuden laiteohjelmiston kahteen suureen kinokoon malliinsa. Tämä koskee järjestelmäkameroita Canon EOS R3 ja Canon EOS R5

Canon EOS R5:n päivityksestä löytyy upein päivitys, sillä Canon on lisännyt siihen erikoistoiminnon, joka ottaa yhdeksän kuvaa ja yhdistää ne yhdeksi kuvaksi, jonka resoluutio on peräti 400 megapikseliä. Se on kinokoon kameroiden kaikkein korkein resoluutio.

Tekniikka, jota kutsutaan myös nimellä Pixels Shift tai High Res Shot, ei ole uusi. Se löytyy myös esimerkiksi Sonylta ja Panasonicilta, mutta tähän mennessä raja on ollut 240 megapikseliä. Vain Fujifilmin suurimmat GFX-sarjan keskikoon kamerat ovat pystyneet tuottamaan 400 megapikseliä, joten kyseessä on todellinen huippusuoritus.

Kamera yhdistää kuvat toisiinsa, joten tietokonetta ei tarvitse pitää mukana. Toisaalta kuvat ovat vain jpeg-muodossa.

>Lue myös: Näin saat valokuviisi enemmän yksityiskohtia

Canon EOS R3

EOS R3 -lippulaivamallissa voidaan nyt tallentaa verkkoasetukset muistikortille, jolloin niitä voidaan käyttää uudelleen muissa kameroissa.

© Canon

Canon EOS R3 voi priorisoida tiettyjä henkilöitä

Canon EOS R3:n päivitykseen on lisätty henkilötunnistus kameran automaattitarkennuksessa, joka asettaa tietyn henkilön etusijalle referenssikuvan perusteella. Voit tallentaa ja rekisteröidä enintään kymmenen henkilöä. Toiminto on ihanteellinen esimerkiksi häissä, joissa halutaan priorisoida morsianta.

Canon EOS R3 on myös perinyt Canon EOS R7:n Panning Assist -toiminnon. Toiminto auttaa saamaan teräviä kuvia nopeita kohteita kuvatessa ja panoroitaessa.

Sekä Canon EOS R3- että EOS R5 -kameroiden valikot saavat samalla päivityksen, jonka ansiosta ne näyttävät nykyaikaisemmilta ja helppokäyttöisemmiltä.

Päivitykset ovat ilmaisia, ja ne voi ladata osoitteesta canon.fi/support/.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!