Ennätysnopea tarkennus Sonylta

Sony on esitellyt järjestelmäkameran, jossa on nopeampi automaattitarkennus kuin missään muussa vaihdettavan objektiivin kamerassa.

torstai 13. helmikuuta 2014

Sonyn mukaan uusi a6000 pitää automaattitarkennuksen nopeudessa hallussaan digitaalisten järjestelmäkameroiden epävirallista maailmanennätystä, joka on 0,06 sekuntia. Ennätys on paljolti 24,3 megapikselin Exmor APS HD cmos -kuvakennon ja Bionz X -kuvaprosessorin ansiota.

A6000:n tarkennuksen nopeus tuotetaan Sonyn edistyksellisellä Fast Hybrid AF -toiminnolla, jonka ansiosta se on nopeampi kuin useimmat ammattilaiskamerat. AF-kennon 179 pisteen polttotaso ja vaiheentunnistus toimivat yhdessä suuren tarkkuuden kontrastia määrittävän automaattitarkennuksen kanssa. Lisäksi se mahdollistaa jatkuvan kuvaamisen jopa 11 kuvan sekuntinopeudella erittäin tarkalla automaattitarkennuksella. Fast Hybrid AF -toiminto on myös käytössä videota kuvatessa.

Kuvat on helppo jakaa mobiililaitteella: NFC- ja WiFi-yhteyden avulla voi muodostaa yhden kosketuksen NFC-yhteyden Xperia™-laitteiden, NFC-yhteensopivien Android-puhelimien ja taulutietokoneiden kanssa. Yksi kosketus (NFC) riittää myös aktivoimaan Smart Remote Control -kaukosäädintoiminnon, jonka avulla kameran voi laukaista etäältä mobiililaitteen kautta tai näyttää kuvia mobiililaitteelta.

Samaan aikaan a6000 -kameran kanssa julkaistaan uusia sovelluksia, joista yksi helpottaa aikavalotuskuvien ottamista ja toinen videotallenteiden värisävyjen muokkaamista. Rungon suositushinta on 700 euroa, ja 16–50 mm:n pakettiobjektiivin kanssa lähtöhinta on 850 euroa. Lisäksi saatavana on kantolaukku sekä muita lisävarusteita.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!