Fujifilm GFX 100II

Fujifilm GFX 100II:n mitat ovat vain 15,2 x 11,7 x 9,9 cm ja se painaa vain 1030 g vaihdettava etsin mukaan lukien.

© Fujifilm

Fujifilm GFX 100II nostaa keskiformaatin kamerat uudelle tasolle

Fujifilmin lippulaivamalli tarjoaa huikean resoluution, ja lisäksi keskiformaatin GFX 100I II -kamerassa on nyt myös älykäs automaattitarkennus ja erittäin nopea kuvakenno.

tiistai 12. syyskuuta 2023 teksti P. Siersbæk

Fujifilm esitteli vastikään vertaansa vailla olevan lippulaivakameransa, suurella keskiformaatin kennolla varustetun GFX:n, Fujifilm X Summit -tapahtumassa Tukholmassa, ja DigiKUVA oli tietysti paikalla.

Fujifilm GFX100 II:ssa on edeltäjiensä GFX 100:n ja GFX 100S:n tapaan huikea 102 megapikselin resoluutio. Sen upouusi kenno on kuitenkin kaksi kertaa edeltäjiään nopeampi eli huomattavasti nopeampi kuin mihin tässä tuoteluokassa on yleensä totuttu.

Kameralla voi ottaa peräti 8,0 kuvaa sekunnissa, mikä on keskiformaatin kameroiden maailmanennätys. Lisäksi uusi kenno yhdistettynä nopeaan X-Processor 5 -prosessoriin nopeuttaa tietojenkäsittelyä, jolloin välimuisti ei täyty sähäköissäkään kuvaustilanteissa.

>Lue myös: Fujifilm GFX100 S on kokoaan suurempi

Fujifilm GFX100 II

Fujifilm GFX100 II:n etsimen tarkkuus on 9,44 miljoonaa pistettä ja päivitysnopeus 120 kuvaa sekunnissa.

© Fujifilm

Huimasti parantunut automaattitarkennus

Nopea kenno ei ole ainoa ominaisuus, jonka ansiosta GFX100 II sopii mainiosti myös toimintakuvien ottamiseen. Myös kameran tarkennusjärjestelmää on uudistettu merkittävästi.

Uusimpien X-kameroiden uusien älykkäiden tarkennusjärjestelmien perustana on nyt salamannopea seurantatarkennus ja älykäs seuranta, joka tunnistaa ja seuraa tiettyjä kohteita, kuten ihmisiä, eläimiä, lintuja, autoja, moottoripyöriä, lentokoneita ja junia.

Myös kameran sisäänrakennettua kuvanvakainta on paranneltu, ja siinä on nyt 8 askeleen kompensaatio.

Fujifilm GFX100 II

Fujifilm GFX100 II:n päällä olevasta suuresta näytöstä on helppo tarkistaa valitut asetukset.

© Fujifilm

Sopii myös vaativaan videokuvaukseen

Kompakti GFX100 II on pienempi kuten vaikkapa Nikon Z 9:n kaltaiset täyden kennokoon kamerat, ja ensivaikutelmamme siitä ovat erittäin lupaavia. GFX100 II:ta on mukava käsitellä, ja sen huomaa keskiformaatin kameraksi vain objektiivien suuresta halkaisijasta. GFX100 II:n käyttäminen on yhtä selkeää ja suoraviivaista kuin pienempienkin X-mallien.

Lisäherkkuna kamera tallentaa nyt 8K-videota 30 kuvaa sekunnissa tai 4K-videota 60 kuvaa sekunnissa. Myös tallentaminen Apple ProRes'n kaltaisissa korkealaatuisissa formaateissa onnistuu.

Kameran hinta on 8599 euroa.

Fujifilm julkisti GFX100 II:n julkaisun yhteydessä myös kolme uutta objektiivia: FUJINON GF55mm F1.7 R WR, FUJINON GF110mm F5.6 T/S Macro ja FUJINON GF30mm F5.5 T/S.

Fujifilm GFX100 II:n testaaminen on jo hyvässä vauhdissa, joten ole valppaana niin pääset pian lukemaan arvostelumme Etunurkasta.


Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!