Fujifilm X-E1

Fujifilm panostaa etsimeen

Fujifilm on lähtenyt omille teilleen etsinratkaisuissaan. Sen uudessa järjestelmäkameramallissa X-E1 ei ole optista etsintä, vaan yhtiö on panostanut sitäkin enemmän elektroniseen etsimeen.

perjantai 7. syyskuuta 2012

Fujifilm on parin viime vuoden ajan kilpaillut tosissaan aktiiviharrastajista, ja seuraavaksi markkinoille on tulossa X-sarjan kamera, jossa on vaihdettava objektiivi. Uusi X-E1 on hieman isoveljeään, X-Pro1-mallia pienempi, mutta 16 megapikselin cmos-kenno on molemmissa samanlainen. Lisäksi uutuuteen on sovellettu Fujifilmin erityistä X-Trans-tekniikkaa, joka vähentää moiré-ilmiötä ja värivirheitä.

Erojakin löytyy. Uudessa X-E1-mallissa ei ole optista etsintä, ainoastaan elektroninen, joka kuuluukin markkinoiden tarkimpiin peräti 2,36 miljoonalla pisteellään. Tämä OLED-tyyppinen etsin tuottaa valmistajan mukaan erinomaisen kontrastin ja toistaa sävyt loistavasti. Myös etsimen optiseen laatuun on panostettu, sillä siinä on kaksi lasielementtiä ja kaksinkertainen asfäärinen linssi, joiden ansiosta kuva on kirkas ja vääristymät ja kromaattinen poikkeama minimaaliset.

Kamera edustaa muotoilunsa puolesta klassista Fujifilm-tyliä, joten ISO-herkkyys valitaan rungon päällä olevasta kiekosta ja himmenninaukon koko objektiivista vääntämällä. Kaikki säädöt voi tehdä käsin, ja lisäksi valittavina ovat niin puoli- kuin täysautomaattisetkin ohjelmat. Kamerasta löytyy myös joukko erilaisia kuvatehosteita, jotka jäljittelevät muutamia Fujifilmin analogisia filmityyppejä, kuten Provia ja Astia.

Fujifilm on saanut valmiiksi myös 18-55 mm objektiivin X-sarjaansa. Yhdessä X-E1-rungon kanssa sen tarkennusnopeus on vain 0,1 sekuntia. FUJINON XF18-55mm F2.8-4 R LM OIS:ssa on kuvanvakain ja F2,8:n valovoima laajakulmalla, joka vastaa kinokoon 27 millimetriä. X-E1 tulee markkinoille vielä tänä vuonna, mutta sen hintaa ei ole julkistettu.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!