Fujifilm X-E2 tarkentaa nopeasti

Fujifilm ei kavahda kilpailijoitaan vaan tuo markkinoille suurikennoisen järjestelmäkameran, jossa on huippunopea yhdistelmätarkennus.

perjantai 18. lokakuuta 2013

Fujifilm on julkistanut X-E2-järjestelmäkameran, jossa on uusi 16,3 megapikselin X-Trans-cmos-kenno. Se on suunniteltu niin, että välkekuvion eli moirén sekä värivirheiden muodostuminen on minimaalista, vaikka alipäästösuodinta ei ole. Tämän ansiosta kuvista tulee terävämpiä ja tarkempia.

EXR II -prosessorinsa ansiosta tämä kamera on yli puolet edeltäjäänsä nopeampi toiminnoiltaan. Valmistajan mukaan automaattitarkennus on luokkansa nopein – 0,08 sekuntia. Tarkennusjärjestelmä perustuu sekä kontrastin- että vaiheentunnistukseen, joten se toimii rivakasti vielä hämärässäkin.

Kameran HD-videotoiminnot ovat niin ikään entistä kehittyneemmät. Wi-fi-painiketta painamalla kuvien jakaminen verkon kautta on helppoa esim. reissun päällä. X-E2 tulee myyntiin marraskuun loppupuolella; 18–55 mm:n pakettiobjektiivin kanssa hinta on 1 350 euroa, ja pelkkä runko maksaa tuhat euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!