Fujifilm X-Pro1

Kiinteäobjektiivinen Fujifilm X100 on ollut suurmenestys. Nyt Fujifilm on tuonut markkinoille samantyyppisen ammattilaistasoisen kameran, jossa on vaihdettavat objektiivit.

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Otetaan Fujifilmin uraauurtava X100 ja laitetaan siihen vaihdettava objektiivi. Näin yksinkertainen on Fujifilmin uutuuden X-Pro1:n resepti. Tuloksena on samantyyppinen edistyksellinrn peilitön järjestelmäkamera kuin esimerkiksi Sony Alpha NEX-7. Fujifilmin päätös kehittää aivan uusi X-objektiivinkiinnitys osoittaa, että se on liikkeellä tosissaan. Alkuvaiheessa valikoimaan kuuluu kolme valovoimaista objektiivia, joiden polttovälit ovat 18, 35 ja 60 mm. Koska kamerassa on APS-C-kenno, objektiivien kuvakulma saadaan kertoimella 1,5 ja vastaa siten kinokameran polttovälejä 27, 50 ja 90 mm.

Kameran muotoilu, materiaalit ja ergonomia tuovat mieleen Leican. Tekniikaltaan kamera on omaperäinen. Siinä on samanlainen optisen ja elektronisen etsimen yhdistelmä kuin X100:ssa. Etsintoimintojen välillä vaihdetaan kameran etupuolella olevalla kytkimellä. Elektronisessa etsimessä on 25 tarkennuspistettä ja näytössä 49 tarkennuspistettä. Tarkennus on valitettavan hidas. Etsimessä ei ole dioptriakorjausta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!