Fujifilm X-Pro2 – viisi hyvää ominaisuutta

Fujifilmin pitkään odotettu lippulaiva on hinnaltaan samaa luokkaa kuin ammattitason peilijärkkäreiden edullisimmat mallit. Tässä asioita, jotka tekevät X-Pro2:sta harkitsemisen arvoisen ja myös erityisen.

maanantai 18. tammikuuta 2016

Jos suunnittelet järeän peilittömän järjestelmäkameran hankintaa, on Fujifilm X-Pro2 yksi hyvä vaihtoehto, johon kannattaa hieman perehtyä. Kamerassa on näet huomattavan monia hienouksia. Lippulaivamallin 2000 euron hinta on lähellä Nikon D750:n hintaa. Tässä uuden Fujifilmin viisi merkittävintä ominaisuutta:

1. Fujifilm X-Pro2:ssa on peräti 273 tarkennuspistettä, joista 77 on vaiheentunnistavia; edeltäjämalli X-Pro1:ssä niitä oli 49. Muut pisteet ovat kontrastintunnistavia. Kameran takapuolella olevalla joystick-valitsimella voidaan tarkennuskohtaa muuttaa erittäin nopeasti.

2. Kameran nopein suljinaika on peräti 1/32 000 sekunti ja sarjakuvausnopeus kahdeksan kuvaa sekunnissa, mikä kiinnostanee nopean toiminnan kuvaajia.

3. Hybridietsin, jossa yhdistyvät optisen ja digitaalisen etsimen hyvät puolet. Digitaalisen etsimen tarkkuus on erinomainen 2,36 miljoonaa pistettä. Etsinkuvan kulmassa näkyy suurennettuna osa etsinkuvasta, ja suurennos on kuusinkertainen.

4. Uuden kuvakennon resoluutio on 24,3 megapikseliä, ja kenno on tässäkin mallissa X-Trans -tyyppinen, vaikka tässä versiossa sen nimi on Cmos III.

5. Kamera on sääsuojattu, ja runko on vankkaa alumiinin ja magnesiumin sekoitusta.

Lisäksi Fujifilm on esitellyt salamalaitteen, joka sopii suorituskykynsä puolesta yhteen X-Pro2:n kanssa. Uusi EF-X500-salama on myös sääsuojattu.

Ohjeluku on 50, ja sillä voidaan kuvata jopa 1/8000 sekunnin suljinajoilla. Zoomausalue on 24–105 mm, ja lisäksi laitetta voidaan käyttää 20-millisen laajakulman kanssa. Salaman pää kääntyy eri suuntiin. Fujifilm EF-X500:n hintaa ei ole julkistettu.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!