Kätevä pikkujärkkäri omakuville

Olympuksen uusi järjestelmäkamera PEN E-PL7 nostaa selfie-kuvat aivan uudelle tasolle.

torstai 28. elokuuta 2014

Kölnin suuret Photokina-valokuvausmessut alkavat 16. syyskuuta, ja alan tuotevalmistajat alkavatkin pikkuhiljaa ottaa varaslähtöjä tuotejulkistuksissaan. Olympus on päivittänyt PEN-sarjansa pienintä järjestelmäkameraa. Uuden PEN E-PL7 -mallin vahvuuksiin kuuluvat ainakin selfie-ominaisuudet, jotka ovat valmistajan mukaan täysin eri luokkaa kuin kännykkäkameroissa.

Uutuusmallin näyttö kääntyy täydet 180 astetta alaspäin eli kuvaussuuntaan, ja samalla hetkellä aktivoituu kameran Selfie-asetus. Jos kameraan on tällöin kiinnitettynä moottorizoomilla varustettu objektiivi, niin se zoomautuu automaattisesti lyhimmälle polttovälille eli mahdollisimman laajaan kuvakulmaan. Samalla kosketusnäytölle tulee näkyviin laukaisupainike. Kun sitä painetaan, odottaa kamera sekunnin ennen kuvan ottamista, jotta kuvaaja eli kuvattava ehtisi vetää kätensä pois kasvojensa tieltä.

Tällä kameralla otettujen selfie-kuvien pitäisi teknisistä ominaisuuksista päätellen olla erinomainen verrattuna kännykkäkameroilla otettuihin omakuviin, sillä PEN E-PL7:n kuvakenno on verrattain suuri – Micro Four Thirds – ja kennon resoluutio 15,9 megapikseliä.

Kyse ei tietystikään ole pelkästä selfie-kamerasta. Sen ominaisuuksiin kuuluvat sekä täysautomatiikka että käsisäätömahdollisuudet ja erilaiset aiheohjelmat, ja myös raakakuvia voidaan tallentaa. Sarjakuvausnopeus on kahdeksan kuvaa sekunnissa. Tässä mallissa on useampia taidesuotimia kuin edeltäjässä, joten kuvia voidaan esikäsitellä jo kamerassa. E-PL7 voidaan liittää langattomasti internetiin sisäisen wi-fi-liitäntämahdollisuuden ansiosta, ja näin ollen kameraa voidaan ohjata mobiililaitteiden avulla matkan päästä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!