Kunnianhimoinen järjestelmäkamera Sonylta

Sony tuo markkinoille Alpha 3000 -mallin, jonka rakenne on hieman erikoinen: se näyttää peiliheijastuskameralta, mutta siihen käyvät samat objektiivit kuin pieniin, peilittömiin NEX-järjestelmäkameroihin.

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Sonyn vaidettavaobjektiiviset kamerat on tähän asti voitu jakaa kahteen tyyppiin: peiliheijastuskameroissa ja SLT-kameroissa (joissa on osittain läpinäkyvä peili) käytetään suurempia objektiiveja, joissa on niin kutsuttu A-bajonettikiinnitys, kun taas pienemmissä, peilittömissä NEX-järjestelmäkameroissa on E-bajonettikiinnitys ja niissä käytetään pienempiä objektiiveja. Uusin Alpha 3000 on näiden kameratyyppien välimuoto.

Ulkoisesti se muistuttaa peilijärjestelmäkameraa, vaikka siinä ei ole peiliä, mutta se ei kuitenkaan kuulu NEX-sarjaan, kuten Sonyn muut peilittömät mallit. Siihen myöskin käyvät E-sarjan objektiivit. Peilin puuttumisen vuoksi kamerassa on kontrastiin perustuva automaattitarkennus, joka ei ole liikkuvia kohteita kuvattaessa yhtä nopea kuin peilikameroiden vaiheentunnisteukseen perustuva tarkennus.

Kamera on kooltaan ainostaan 12,8 x 9,1 x 8,5 cm, mutta tuohonkin tilaan mahtuu 201 600 pisteen elektroninen etsin, jolla näkee täydet 100 prosenttia kuvauskohteesta. Lisäksi etsimessä on mm. apuruudukko, jonka avulla on helppo asettaa horisontti vaakatasoon. Näyttö on kolmituumainen, ja uutuusmallissa on oma salama sekä salamaluisti, johon voi kiinnittää erillisen salamalaitteen.

Alpha 3000:ssa on Sonyn NEX-mallien tapaan 20,1 megapikselin APS-C-kenno. Suurin ISO-herkkyys on 16 000. Uutuuskamera tulee myyntiin syyskuussa, ja sen suositushinta on noin 450 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!