Leica SL2
© Leica

Leica laittoi uuden lippulaivan merelle

Leica osallistuu kinokoon kameroiden kilpajuoksuun uudella SL2 -järkkärillä, joissa on yli 40 megapikselin kuvakenno. Leica SL2 muistuttaa monessa mielessä Panasonicin S1R:ää, jossa on sama objektiivikiinnitys, mikä on mielestämme hyvä asia. Perusteet kerromme tässä jutussa.

torstai 7. marraskuuta 2019

Leica sai paljon kiitosta SL-kamerastaan vuonna 2015. Taisteluajoneuvolta tuntuva kamera oli täynnä älyominaisuuksia ja luovia ratkaisuja.

Neljän vuotta myöhemmin tuli kuitenkin aika päivittää sitä monin tavoin, ja pian SL2 tuodaan markkinoille.

Yhteisen L-kiinnityksen lisäksi, jota sekä Panasonic että Sigma tukevat, Leica SL2:ssa on melko monia yhtäläisyyksiä Panasonicin S1R-huippumallin kanssa, mikä on mielestämme hyvä asia.

Lue myös Leica SL -arviomme.

Leica SL2

Takana on säätöpyörä, ohjaussauva ja uudelleenohjelmoitavat painikkeet.

© Leica

SL2 on Leican tarkin kamera

Leica SL2:n sydän on uusi kuvakenno, jonka resoluutio on 46,7 megapikseliä.

Leica on voinut ottaa sen kompaktista Q2-kamerasta, jossa on vieläpä sama resoluutio. Leican mukaan kenno tietää erittäin suurta dynaamista aluetta ja 14 bitin värisyvyyttä värikanavaa kohti, ja suurin valoherkkyys on ISO 50 000.

Jos 46,7 megapikseliä ei riitä, Leica SL2 – kuten Panasonic S1R – voidaan asettaa Multishot-tilaan, jossa se tallentaa jopa kahdeksan kuvaa ja kokoaa ne yhdeksi 187 megapikselin kuvaksi.

Lisäksi Leica SL2 tallentaa 4K-videota 60 kuvan sekuntinopeudella ja HD-teräväpiirtoa 180 kuvan sekuntinopeudella. 

Lue myös Panasonic DC-S1R -arviomme.

Kuin tehty nopeisiin tilanteisiin

Joidenkin asioiden, joita jäimme kaipaamaan edeltäjämallissa vuonna 2015, olisi nyt syytä olla kunnossa – esimerkiksi automaattitarkennus nopeissa tilanteissa. Uuden Leica Object Detention AF -tekniikan avulla tarkennuksen tulisi nyt olla sekä nopeampi että varmempi kuin kyseisessä Leica SL -mallissa.

Uutuusmallissa on kasvojentunnistus, ja automaattitarkennuksen pitäisi pystyä erottamaan liikkuvat ja rauhalliset kohteet eli se osaa itse siirtyä liikkeen priorisoinnista tarkennuksen priorisointiin.

Lue myös: Kameran tarkennustermit

Entistä vakaampaa kuvaamista

Toinen kameran uutuus, jota arvostamme erityisesti, on kuvanvakain. Raskaan kameran ja sen raskaiden objektiivien pitäminen vakaana alle 1/60 sekunnin valotusajoilla on näet monesti aika vaikea tehtävä.

Uutuusmallin kuvanvakaimen ansiosta monet vakaimettomat Leica M -objektiivit saavat nyt uuden elämän.

Kuvanvakaimesta huolimatta kameran ulkoiset mitat ovat 14,6 x 10,6 x 4,2 cm, eli se on suunnilleen saman kokoinen kuin edeltäjänsä.

850 grammaa painava Leica SL2 on myös tiiviisti sääsuojattu.

Lue myös: Leica, Sigma ja Panasonic ovat ryhtyneet yhteistyöhön

Leica SL2 on nopea

Entistä varmemman automaattitarkennuksen lisäksi uusi Maestro III -prosessori tuo SL2:een toimintanopeutta.

Kamera pystyy nimittäin ottamaan 10 kuvaa sekunnissa mekaanisella sulkimella. Elektronisella sulkimella nopeus tuplaantuu 20 kuvaan sekunnissa.

Leica SL2 -kameran runkoon on myös tehty merkittäviä parannuksia. Uusi kahva tarkoittaa parempaa ergonomiaa. Näyttö on nyt 3,2-tuumainen ja sen tarkkuus 2,1 miljoonaa pistettä. Etsimen tarkkuus on 5,8 miljoonaa pistettä, eli etsinkuvan pitäisi olla hyvin kirkas.

Leica SL2:n hinta ei ole tiedossamme.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!