Maailman pienin järkkäri

Sonyn uusi a5100 on maailman pienin vaihdettavan objektiivin kamera tähän saakka.

tiistai 19. elokuuta 2014

Pientä mutta monia mahdollisuuksia tarjoavaa kameraa havittelevalle kuluttajalle on Sonylla uusi vaihtoehto. A5100 on valmistajan mukaan maailman pienikokoisin järjestelmäkamera.

Uutuuskamerassa on kohtalaisen isokokoinen APS-C-koon cmos-kenno sekä Fast Hybrid -tarkennusjärjestelmä, joka löytyy myös a6000-kamerasta. Järjestelmässä on 179 vaihetarkennuspistettä, jotka pysäyttävät nopeat liikkeet tarkasti. Suorituskykyinen Bionz X-kuvaprosessori on samantyyppinen, joka on myös a7-sarjan kameroissa.

Suuren lcd-näytön voi kääntää ympäri 180 astetta, joten esim. omakuvia on helppo ottaa. Kamera voidaan laukaista myös kosketusnäytön kautta. NFC-yhteys mahdollistaa yhden kosketuksen tiedonsiirron, ja wifi-yhteys mahdollistaa langattoman tiedonsiirron yhteensopivien Android- ja iOS-laitteiden kanssa. Yhden kosketuksen yhteys aktivoi myös kaukosäätimen, mikä mahdollistaa kuvien sommittelun ja laukaisimen käytön älypuhelimen tai taulutietokoneen näytön kautta.

Suomessa kamera tulee myyntiin syyskuun puolivälissä. Siitä on olemassa kolme eri versiota, joiden suositushinnat ovat seuraavat: ILCE-5100, n. 520 euroa; ILCE-5100L, n. 680 euroa ja ILCE-5100Y, n. 940 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!