Merkittävä kamerauutuus Samsungilta

Samsung vetoaa aktiiviharrastajiin uudella NX1-järjestelmäkamerallaan, jossa on erikoinen kuvakenno ja joka on tehty vaativiin olosuhteisiin.

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Muukin kuin ulkonäkö kielii siitä, että Samsung NX1 kuuluu aktiiviharrastajien raskaaseen sarjaan. Sen magnesium-runko on sääsuojattu, ja sisällä on kaikkien aikojen ensimmäinen taustavalaistu APS-C-koon kuvakenno. Tämän ansiosta se pystyy vangitsemaan enemmän valoa ja yksittäisillä pikseleillä on enemmän tilaa. Erottelukyky on peräti 28 megapikseliä.

Uutuuskamerassa on elektroninen OLED-etsin ja kolmituumainen kosketusnäyttö sekä wi-fi-verkkoliitäntä, ja NX1 on myös maailman ensimmäinen Bluetoothilla varustettu kompakti järjestelmäkamera, joka mahdollistaa kuvien siirtämisen näppärästi Android- tai iOS-mobiililaitteille. Joidenkin muiden puoliammattilaiskameroiden tapaan kameran päällä on näyttö, josta näkyvät valitut asetukset.

Kamerassa on peräti 205 vaihetarkennuspistettä, joista 153 on ristikkäistyyppisiä, ja sillä voidaan ottaa sarjakuvaa jopa 15 kuvaa sekunnissa jatkuvalla seurantatarkennuksella. Nopein suljinaika on 1/8000 sekunti, ja kamera tallentaa myös videota 3840 x 2160 pikselin 4K-tarkkuudella ja 30 kuvan sekuntinopeudella sekä tallentaa tiedostot tehokkaasti uuteen H.265-muotoon.

Samsung NX1 on saatavilla marraskuussa. Suositushinta 1600 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!