Pentax Q

Myös Pentax poisti peilin

Pentax on uudella Q-järjestelmällään hypännyt peilittömien järjestelmäkameroiden kelkkaan. Q-järjestelmässä on uudenlainen rakenne, johon kuuluu ennätyksiä rikkova runko ja viisi objektiivia. Suurin muutos on uudentyyppinen kuvakenno.

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Suurista valmistajista Canon ja Nikon ovat nyt kahdestaan tilanteessa, jossa heillä ei ole peilitöntä järjestelmäkameraa - nyt on Pentax esitellyt uuden Q-järjestelmänsä. Ensimmäisen uuden järjestelmän kameran nimi on lyhyesti Q, ja se on varustettu takaa valaistulla cmos-kennolla, jonka kuvatarkkuus on 12 megapikseliä.

Mutta siinä missä muut peilittömien järjestelmäkameroiden valmistajat ovat tehneet melko suurikokoisia kennoja vastaamaan perinteisten peilikameroiden kennojen kokoa, on Pentax Q:n kenno kooltaan vain noin 6,2 x 4,6 mm. Se on siis kahdeksan kertaa pienempi kuin Olympuksen ja Panasonicin kolme neljäsosakameroiden kennot ja peräti 13 kertaa pienempi kuin Sonyn ja Samsungin peilittömien kameroiden kennot. Näin ollen tästä kamerasta on voitu tehdä kilpailijoitaan pienempi, Pentax Q onkin nyt maailman pienin ja kevyin järjestelmäkamera.

Nyt onkin mielenkiintoista nähdä, millaisen kuvanlaadun Pentaxin pieni kenno pystyy tuottamaan kilpailijoihinsa verrattuna, sillä suurempien kennojen etunahan on vähäisempi kuvakohina ja selvästi dynaamisempi toistoalue. Tällä kameralla saa viisi kuvaa sekunnissa sekä Full HD -videomateriaalia. Siinä on sisäinen salama, ja lisävarusteena voi ostaa optisen etsimen, joka muistuttaa hieman kameran mukana tulevaa 49 millin pakettiobjektiivia. Tämän valovoima on muuten erinomainen F1,9.

Pakettiobjektiivin lisäksi Pentaxin uuteen Q-järjestelmään kuuluu neljä muuta objektiivia: 27,7-83 mm zoom, 160 asteen kalansilmäobjektiivi sekä kaksi halvempaa ns. lelulinssiä, joilla saa aikaan legomaailmasta tuttuja tehosteita.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!