Nikon julkisti D810:n

Nikon tuo markkinoille uuden kinokoon peilijärjestelmäkameran, joka sopii niin aktiiviharrastajalle kuin ammattikuvaajallekin. D810-mallin erottelukyky on ehdotonta huippuluokkaa, ja parannuksia on tehty niin valonmittaukseen, automaattitarkennukseen, kuvakennoon kuin prosessoriinkin.

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Uutuuskamera on D800-mallin seuraaja, joka on nyt Nikonin mallistossa heti kakkospaikalla huippuammattilaismalli D4s:n perässä. D810:n resoluutio on huima 36,3 megapikseliä, mutta itse kuvakenno on uudistunut. Aikaisemman erikoismallin D800E:n tapaan tässäkään kamerassa ei ole kennon edessä alipäästösuodinta, joka pehmentää kuvanlaatua mutta estää moiré-läikekuvion syntymistä. Lähiverkkoyhteys täytyy tässäkin mallissa edelleen muodostaa erillisen lähettimen avulla.

Uuden Nikonin automaattitarkennus on entistä nopeampi ja tarkempi. Edeltäjämallin sarjakuvausnopeus oli neljä kuvaa sekunnissa, mutta D810:ssa se on viisi. ISO-herkkyyttä on lisätty tuntuvasti, ja laajennettuna suurin arvo on 51 200. Nikonin kolmiulotteinen kohinan vähennys vähentää satunnaiskohinaa, vääristymiä ja välkyntää suurilla herkkyyksillä kuvattaessa. Valoalueiden näyttötilassa kameran näytöstä näkee tarkasti, missä valoalueet ovat palaneet puhki.

Kameran myynti alkaa 17.7. ja suositushinta on 3500 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!