Nikonilta vikkelä huippumalli

Nikonin uusin järjestelmäkamera 1 V2 pystyy ottamaan peräti 15 kuvaa sekunnissa, ja muutenkin se sopii vaativalle harrastajalle.

torstai 25. lokakuuta 2012

Nikonin 1-sarja on saanut uuden lippulaivan, joka ilahduttaa etenkin liikkuvista kohteista pitäviä kuvaajia. Uuden Expeed 3A -kuvaprosessorin ansiosta 1 V2 ottaa jopa 15 kuvaa sekunnissa täydellä resoluutiolla – sekä jatkuvalla automaaattitarkennuksella; tarkennus lukittuna päästään 60 kuvaan sekunnissa.

Kuten saman sarjan muissakin malleissa, on tämänkin kameran kuvakennossa sekä vaiheentunnistukseen että kontrastiin perustuvan tarkennusjärjestelmän yhdistelmä, ja uuden kennon resoluutio on 14,2 megapikseliä. Suurin ISO-herkkyys on 6400, ja lisäksi uutuudessa on nk. älykäs kuvanvalitsin sekä hidastettu kuvankatselu, jotka auttavat oikean hetken vangitsemisessa nopeiden kuvasarjojen avulla.

Nikon 1 V2:n valikosta voi valita valotustilan P, S, A tai M. Toiminnoista voi säätää helposti kuvaherkkyyttä tai valkotasapainoa. Muokkaukset näkyvät reaaliaikaisesti, joten kuvaaja näkee heti, miten valotusasetukset vaikuttavat kuvaustulokseen. Malli tulee myyntiin 22. marraskuuta, ja suositushinta on 959 euroa (Nikon 1 V2 + 1 Nikkor 10-30mm).

Nikon julkisti myös uuden telezoomin kinokoon kameroihin: AF-S NIKKOR 70-200mm F4.0G ED VR, jonka valovoima on F4. Siinä on entistä parempi kuvanvakain, jonka ansiosta sillä voi kuvata käsivaralta jopa viisi kertaa pitemmillä valotusajoilla kuin vastaavilla polttoväleillä yleensä, Nikonilta kerrotaan. Objektiivi tulee myyntiin joulukuussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!