Nikonin 1-sarja päivittyi

Nikon julkisti tänään uuden mallin peilittömien järjestelmäkameroidensa sarjassa. Nikon 1 J2:ssa on monia uudistuksia sekä käteviä toimintoja.

torstai 9. elokuuta 2012

Tähän saakka Nikonilla oli vain kaksi mallia peilittömien järjestelmäkameroidensa sarjassa, jossa Nikon 1 J1 on pienempi ja Nikon 1 V1 suurempi. Uusi J2 asettuu noiden kahden väliin ja on monella tapaa kuin J1:n päivitetty versio, jossa kamerarunko on nyt metallia ja näyttö entistä parempi. Näytön resoluutio on kaksinkertaistunut 460 000:stä 920 000 pisteeseen.

Nikon 1 J2:ssa on samanlainen CX-kenno kuin muissakin em. malleissa, ja resoluutio on myös sama 10,1 megapikseliä, mutta uutuusmallissa on enemmän säätömahdollisuuksia, esim. Creative Mode -tila, josta löytyvät panoraama- ja miniatyyritehosteet, yömuotokuvaus sekä monet pitkälle kehitellyt, kuvaamista helpottavat toiminnot. Kamerassa on myös käsisäätöiset valotusautomatiikat P, S, A ja M. Värivaihtiehdot ovat musta, valkoinen, hopea, punainen, vaaleanpunainen ja oranssi.

Yhdessä J2:n kanssa Nikon julkisti myös uuden objektiivin Nikon 1-sarjaan: 1 NIKKOR 11-27,5mm, joka polttovälikertoimellaan 2,7 vastaa polttoväliä 30-74 mm. Värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen.

Nikon 1 J2:n kanssa markkinoille tuodaan vesitiivis kotelo WP-N1, jotta harrastajasukeltajat voivat viedä Nikon 1 J1:n tai Nikon 1 J2:n veden alle saadakseen laadukkaita kuvia syvyyksissä. Se on yhteensopiva 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 -objektiivin kanssa. Kiiltävän valkoisen WP-N1:n voi viedä 40 m pinnan alle.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!