Olympus E-PM1

PEN-sarjan upeimman mallin hinta on todellakin paikallaan. E-PM1 kruunaa Olympuksen järjestelmäkamera-sarjan. Heikot kohdat on karsittu pois yhtä lukuun ottamatta.

perjantai 13. tammikuuta 2012

Kuvausmatkalla selvisi nopeasti, että uusi Olympus E-PM1 tekee alle 490 euron hintaansa nähden todella hyviä kuvia. Valotus ja värintoisto ovat erittäin varmoja, ja käyttäjä voi lisäksi säätää värejä. Sää vaihteli laidasta laitaan, aurinkoisesta pilviseen ja tihkusateeseen. Kamera selvisi myös sisätilojen sekavalosta hienosti. Objektiivi on uusi ja kevyempi versio Olympuksen alkuperäisestä, kokoon painuvasta 14-42 millisestä. Se on terävästi piirtävä ja kontrastikas, mutta se myös tarkentuu huomattavasti edeltäjäänsä nopeammin.

Yksityiskohtien toisto on kennon suhteellisen alhaiseen tarkkuuteen nähden hyvä, ja rakeisuus pysyy korkeillakin herkkyyksillä kurissa. Herkkyyttä ISO 1600 voi käyttää ongelmitta. ISO 3?200 ja 6?400 ovat vielä käyttökelpoisia, mutta ISO 12?800 kohisee jo liikaa.

Kameran salama on sen ainoa selvä heikkous. Se on erillinen ja kiinnitettävä kameraan käyttöä varten. Kamerassa ja salamassa on niin pienet peitinlevyt, että ne on tuomittu katoamaan. Meiltä ne jäivät hotellihuoneeseen.

Arvosana: 85%

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 1/2012

Lue lisää

Yhteenveto:

Olympus E-PM1 on erittäin onnistunut järjestelmäkamera. Se on hienostunut ja pienikokoinen ja ottaa erittäin hyviä kuvia hyvin kohtuulliseen hintaan. Sitä on nautinnollista käyttää, mutta salamalaitteen kanssa puuhastelu on hankalaa. Kaipasimme sähköistä etsintä, ja myös käsiteltävyydessä olisi jonkin verran parantamista.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!