Olympus OM nousi kuolleista

Uudessa digitaaliversiossa on älykäs, monipuolinen elektroninen etsin ja hämmästyttävä kuvanvakain.

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Analoginen OM vuodelta 1972 oli Olympuksen ensimmäinen peilijärjestelmäkamera, ja nyt 40 vuotta myöhemmin malli on herännyt henkiin digitaalisena ja peilittömänä. Kennokoko on sama kuin muissa Olympuksen Micro Four Thirds -kameroissa, ja siihen käyvät kaikki tämän järjestelmän objektiivit. Malli kantaa nimeä OM-D EM 5.

Kamerassa on 1,44 miljoonan pisteen elektroninen etsin, joka peittää kuva-alan kokonaan. Etsin auttaa kuvan sommittelussa, koska käyttäjä voi samalla tarkistaa käsisäätöjen ja taidesuotimien vaikutuksen. Etsimen käyttöä helpottaa uusi käyttöliittymä, joka mahdollistaa valo- ja varjoalueiden kirkkauden säädön erikseen näytöllä etsinkuvan päälle tulevien sävykäyrien avulla. Myös valkotasapainoa, suurennusta ja kuvasuhdetta voi muuttaa siirtämättä katsetta etsimestä.

OM-D EM5:ssä on myös mullistava, viisiakselinen kuvanvakain, jonka uusi IS-mekanismi korjaa vaakasuoran ja pystysuoran liikkeen sekä kiertoliikkeen; erityisen tehokas vakain on makrokuvauksessa sekä myös videota kuvattaessa.

Resoluutio on 16 megapikseliä ja suurin ISO-herkkyys peräti 25 600. Kamera on tiivistäen suojattu hiekkaa ja muuta likaa sekä sadetta vastaan, ja rungossa on kolmen tuuman kääntyvä OLED-näyttö, jossa on hyvä kontrasti. Kontrastiin perustuva tarkennus on samanlainen kuin muissakin uusissa Olympuksen järjestelmäkameroissa. OM-D (E-M5) runko tulee myyntiin huhtikuussa hintaan 1099 € tai kittinä yhdessä mustan M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50 mm 1:3.5-6.3 objektiivin kanssa hintaan 1299 €.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!