Panasonic S5 II

Panasonic S5 II on valmistajan ensimmäinen hybriditarkennuksella varustettu kamera.

© Panasonic

Panasonic kehittää viimeinkin tarkennusta

Olemme jo vuosia kritisoineet Panasonicia puutteellisesta automaattitarkennuksesta, mutta kinokoon Lumix S5 II -kamerassa siihen on tulossa merkittäviä parannuksia. Mallissa on lisäksi luokkansa tehokkain kuvanvakain.

keskiviikko 4. tammikuuta 2023 teksti P. Siersbæk

Mielestämme yksi Panasonicin järjestelmäkameroiden suurimmista puutteista on jo vuosien ajan ollut kontrastiin perustuva automaattitarkennus. Se ei yksinkertaisesti pysty seuraamaan liikkuvia kohteita yhtä nopeasti ja luotettavasti kuin kilpailijoiden hybriditarkennus.

Uudessa Panasonic Lumix S5 II:ssa toivettamme ajanmukaisemmasta tarkennusjärjestelmästä on viimein kuultu.

Lisäksi kamera on paljon aiempaa nopeampi. S5 II:lla voidaan ottaa 30 kuvaa sekunnissa. Markkinoille jäävän vanhan S5:n nopeus on vain seitsemän kuvaa sekunnissa. Mekaanisella sulkimella S5 II pystyy ottamaan 9,0 kuvaa sekunnissa.

>Lue myös: Näin hyvin Panasonic Lumix S5 suoriutui

Panasonic S5 II

Panasonic Lumix S5 II -kameran etsimen resoluutio on 3,68 miljoonaa pistettä.

© Panasonic

Tehokas kuvanvakain

Panasonic Lumix S5 II:ssa on täysin uusi 24,0 megapikselin kuvakenno ja huomattavasti entistä parempi kuvanvakain, joka pystyy nyt kompensoimaan peräti 8,5 askelta 6,5:n sijaan.

Varma automaattitarkennus

Uudessa hybriditarkennuksessa on 779 tarkennuspistettä. Tarkennusjärjestelmä käyttää älykästä kohteen tunnistusta, joka erottaa ihmiset ja eläimet toisistaan. Automaattitarkennus kykenee pysymään kohteessa myös silloin, kun kuvan muut kohteet liikkuvat.

Huippuresoluutio

Muiden S-mallien tavoin Panasonic S5 II voi yhdistää sarjan valokuvia erittäin suuren resoluution kuvaksi. S5 II:n erikoisuutena on mahdollisuus tehdä se myös käsivaralta. Tuloksena on 96 megapikselin kuva.

6K-videota

S5 II tallentaa videota 6K-tarkkuudella ilman aikarajoitusta. Edistyneitä asetuksia on lisäksi entistä enemmän. Kamerassa voidaan mm. lisätä videoihin Color Grading -värityylejä jo kuvausvaiheessa.

Lisää tulossa

Panasonic on julkistanut S5 II:n lanseerauksen yhteydessä myös mallin, jossa video-ominaisuuksiin on kiinnitetty sitäkin enemmän huomiota. Sen nimi on S5 IIX, ja se tulee myyntiin vasta keväällä.

Panasonic S5 II:n hinta on 2290 euroa, kun taas S5 IIX maksaa 2590 euroa.

Osallistuimme S5 II:n esittelyyn Espanjassa, ja saimme ensimmäisten joukossa mahdollisuuden kuvata kameralla. Voit lukea arviomme pian Etunurkasta osoitteessa digi-kuva.fi.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!