Panasonic Lumix DMC-GH3

Panasonicin tähän saakka kunnianhimoisimman peilittömän järjestelmäkameran käyttömukavuus on huippua. Parasta on videopuoli, joka lyö ammattilaisenkin ällikällä.

perjantai 18. tammikuuta 2013

Panasonicin uusin lippulaiva GH3 tuntuu käsissä sekä kooltaan että ominaisuuksiltaan varsin pitkälle samalta kuin täysiverinen peilijärjestelmäkamera. GH3 on iso, raskas ja vankka, ja sellaisena se on aivan selvästi kamera, joka on tarkoitettu vakavalle harrastajalle.

Sen edeltäjän GH2:n videon laatu oli erinomainen, ja Panasonic on nyt panostanut videopuolen parantamiseen entisestään. GH3 kuvaa Full HD -videota tilaa säästävässä avchd-muodossa sekä muokkausystävällisemmissä mov- ja mpeg-4-muodoissa. Tallentaa voidaan 72 megatavun sekuntinopeudella, jota parempaan pystyy vain Canon 5D Mark III.

Kuvanlaatu on erinomainen, ääni erittäin selkeä ja tietysti stereofoninen. Kääntyvä kosketusnäyttö sopii erinomaisesti videokuvaukseen, koska vaikeistakin kuvakulmista syntyy kuvaa. Videota voidaan vielä kuvata 40 prosenttia hidastettuna, tai auringonlasku voidaan kuvata nopeutettuna intervallikuvauksella, jossa nopeutta lisätään 300 prosentilla. Lisäksi videotiedostoihin on liitetty aikaleima, jonka ansiosta videoleikkeitä on helpompi löytää ja muokata.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!