Panasonic Lumix S1R

Peilitön Panasonic Lumix S1R on Lumix S1:n ohella Panasonicin ensimmäinen kinokoon järjestelmäkamera.

© Panasonic

Panasonic Lumix S1R on kilpailijoitaan kovempi

Panasonic on antanut julkisuuteen tietoja uusista kinokoon jäkkäreistään Lumix S1R ja Lumix S1, jotka rikkovat ennätyksiä kahdessa tärkeässä asiassa.

perjantai 1. helmikuuta 2019 teksti K. Engbo

Viime syyskuussa Panasonic paljasti olevansa viimeistelemässä kahta kinokoon järjestelmäkameraa, joiden nimet ovat Lumix S1 ja Lumix S1R, muttei kertonut niistä juuri muuta.

Nyt Panasonic on esitellyt uutuusjärkkärinsä, jotka loksauttavat kilpailijoiden leuat auki monestakin syystä.

Panasonic Lumix S1R – ennätyssuuri kuvatarkkuus

Huippumalli Panasonic Lumix S1R:n resoluutio on suurempi kuin missään muussa peilittömässä kinokoon järjestelmäkamerassa. Se on 47,3 megapikseliä eli himpun verran suurempi kuin Nikon Z 7:ssä, jossa se on 45,4 megapikseliä.

Jos 47,3 megapikseliä eivät riitä, voi Lumix S1R:llä ottaa myös peräti 187,2 megapikselin kuvia.

Se tehdään asettamalla kamera ottamaan kahdeksan kuvaa; kuvakenno liikkuu aavistuksen verran kuvauksen aikana, kuvien tallentumisen välissä, minkä jälkeen ne yhdistyvät yhdeksi valtavaksi raakakuvatiedostoksi.

> Lisää kamerauutisia löytyy täältä. 

Myös etsin on tarkka

Panasonic Lumix S1R:n elektroninen etsin tekee oman sarjansa ennätyksen – sen tarkkuus on näet 5,76 miljoonaa pistettä, mikä tarkoittaa erittäin ykstyiskohtaista etsinkuvaa.

Etsin on suurikontrastista Oled-tyyppiä ja päivittyy 120 kertaa sekunnissa, mikä minimoi etsinkuvan nykimisen panoroitaessa tai kuvattaessa nopeasti liikkuvia kohteita.

> Tänne olemme koonneet juttuja nopeiden tilanteiden kuvaamisesta.

Tehokasta kuvanvakaustekniikkaa

Panasonicin molemmissa uutuuskameroissa on peräti 5,5 valotusaskeleen kuvanvakain, ja kun siihen yhdistetään uusien objektiivien kuvanvakaustekniikka, voidaan käsivaralta kuvata kuusi aukkoaskelta pitemmillä valotusajoilla kuin ilman vakainta.

Toisin sanoen käsivaralta otetuista kuvista pitäisi tulla teräviä 1/4 sekunnilla, vaikka polttoväli ilman vakainta vaatisi 1/250 sekunnin pituista suljinaikaa.

Panasonic Lumix S1R pystyy ottamaan 9 kuvaa sekunnissa kiinteällä tarkenuksella ja 6 kuvaa sekunnissa jatkuvalla tarkenuksella.

Panasonic Lumix S1

Pienemmässä Panasonic S1:ssä on sama etsin, kuvanvakain ja nopeus kuin Lumix S1R:ssä, mutta resoluutio on vain 24,2 megapikseliä.

© Panasonic

Uusia objektiiveja Panasonicin kinokoon kameroihin

Panasonicin ensimmäisissä kinokoon kameroissa on Leican L-tyypin kiinnitys, joten niihin käyvät Leican L-objektiivit.

Panasonic tuo myös lähiaikoina näihin kameroihin kolme objektiivia, joista kahdessa on O.I.S-tyypin kuvanvakain. Tässä niiden nimet:

  • Panasonic Lumix S Pro 50 mm F1.4
  • Panasonic Lumix S Pro 70-200 mm F4.0 O.I.S.
  • Panasonic Lumix S 24-105 mm F4.0 Macro O.I.S.

Uudet kamerat tulevat myyntiin maaliskuun lopussa.

Toimitus suosittelee: tyylikäs kameralaukku

Kätevä ja tilava olkalaukku lomalle tai kuvausretkelle on hyvä investointi. 

Uudessa kameralaukussamme on oma tila tabletille, joten se on helppo ottaa mukaan ja siirtää siihen kuvat kameralta WiFi-yhteyden kautta. 

Voit saada laukun ja kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Pelkän laukun arvo on 53,20 euroa. Tutustu tarjoukseen täällä.

Digikuvan kameralaukkutarjous

Digikuvan kautta saat huippuedullisesti tyylikkään ja tilavan kuvauslaukun, johon mahtuu kamera, varaobjektiivi, salama ja irtotavaraa.

© Digikuva

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!