Panasonic näyttää hauistaan

Uusi lippulaivakamera GH3 on edeltäjiään tehokkaampi ja täynnä uusia toimintoja. Myös videoharrastajien toiveita on kuunneltu.

tiistai 18. syyskuuta 2012

Panasonic on vääntänyt kaikista napeista kehitellessään uutta Lumix DMC-GH3 -mallia, joka on yhtiön tähän asti suurikokoisin, vankkatekoisin ja edistyksellisin järjestelmäkamera. Sen pöly- ja roiskesuojattu runko on magnesiumia. Nopeuteen on panostettu: kameralla saa kuusi kuvaa sekunnissa täydellä resoluutiolla, ja valmistajan mukaan automaattitarkennus suoriutuu tehtävästään peräti 0,07 sekunnissa.

Kääntyvä läyttö ja elektroninen etsin ovat OLED-tyyppiä, joten niiden toistama kontrasti on hyvä. Näytön tarkkuus on 614 000 pistettä ja etsimen tarkkuus 1,74 miljoonaa pistettä.

Digital Live -kennon erottelukyky on 16 megapikseliä, ja suurin ISO-herkkyys on 25 600 laajennetussa tilassa. Kamerassa on myös langaton yhteysmahdollisuus, joten sitä voi kauko-ohjata älypuhelimella.

Lopulta Panasonic on ajatellut myös videokuvaajia: tällä kameralla Full HD -tasoista videomateriaalia kertyy peräti 72 megatavun sekuntinopeudella. GH3 tallentaa videota huipputerävällä 1080/50p Full HD AVCHD -tarkkuudella sekä haluttaessa MP4- ja MOV-tiedostomuodossa jopa 72 mt sekunnissa, mikä helpottaa videotiedostojen käsittelyä tietokoneella. Kameran hintaa ei vielä julkistettu.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!