Panasonic Lumix DCM-G80

Panasonic taistelee tärähdyksiä vastaan

Panasonic esitteli tänään Lumix DMC-G80 -kameran, jonka suurin myyntivaltti on tärinänvaimennukseen perustuva kuvaterävyys. Tärähdyksiä ehkäisemässä on nimittäin kaksi eri kuvanvakausjärjestelmää sekä uudenlainen suljinmekanismi.

maanantai 19. syyskuuta 2016

Tärähtämättömien valokuvien saamisen pitäisi olla nykyistä helpompaa myös luonnossa liikuttaessa.

Tästä syystä Panasonic on tehnyt hartiavoimin töitä sen eteen, ettei kuvissa näkyisi pieniäkään tärähdyksiä. Työn tulos on Lumix DMC-G80, joka julkistettiin tänään Photokina-messuilla Kölnissä.

Panasonic on yhdistänyt kaksi keskenään erilaista kuvanvakausjärjestelmää, jotka pelaavat yhteen oikeiden objektiivien kanssa. Kyseessä ovat kaksiakselinen optinen kuvanvakausjärjestelmä ja viisiakselinen kuvanvakausjärjestelmä, joka on itsessään kamerarungossa.

Suljinmekanismi vaimentaa 90 prosenttia tärinästä

Mutta Panasonic pyrkii poistamaan kuvista muidenkin tärähdysten kuin kuvaajan käden liikkeen aiheuttaman sumeuden – nimittäin sen, jonka saavat aikaan kameran mekaanisten osien aiheuttamat tärähdykset.

Lumix DMC-G80:n suljin toimii uudella elektromagneettisella moottorilla, jonka ansiosta tärinästä vaimenee jopa 90 prosenttia verrattuna edeltäjämalliin G7.

Lumix DMC-G80:ssa on 16 megapikselin kuvakenno, jonka suurin ISO-herkkyys on peräti 25 600. Video on 4K-laatua, ja siitä voidaan irrottaa yksittäisiä kahdeksan megapikselin valokuvia.

Kameran myynnin odotetaan alkavan lokakuun alussa ja rungon suositushinta Suomessa on 1029 euroa. Kameraa tullaan myymään myös pakettina mm. 12–60 mm -zoomobjektiivin kanssa 1129 euron lähtöhintaan.

Lupaa 18 megapikselin videostillejä

Photokina-messuilla Panasonic on myös ehtinyt kertoa seuraavastakin peilittömästä järkkäristään Lumix GH5 -mallista. Valmistajan mukaan se on maailman ensimmäinen kamera, joka niin ikään tallentaa 4K-videota mutta jonka videomateriaalista voidaan irrottaa yksittäisiä 6K-resoluution valokuvia, jotka vastaavat tarkkuudeltaan suurin piirtein 18 megapikselin kuvia.

GH5:tä odotetaan kauppoihin ensi vuoden kesäkuun loppuun mennessä.

> Lue kaikki Photokina-uutisemme täältä: Uutisia Photokina-messuilta

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!